Udlejningssucces har bredt sig fra Vendsyssel til Fyn

Udlejningsvirksomheden Industrivejens Maskiner ApS har taget turen fra Aabybro nordvest for Aalborg til Nørresundby og derefter Hedensted. Nu er firmaet nået til Fyn og skuler nu mod Sjælland.

Indehaver og udlejer, 31 -årige Lasse Holsko, har slået firmaskiltet med Industrivejens Maskiner op ved Langeskov blot et halvt hundrede meter fra Fynske Motorvej. Nu kigger han mod Sjælland.

- Jeg har startet nye afdelinger med tre års mellemrum. Men der kommer ikke til at gå tre år, før vi er på Sjælland, siger maskinudlejeren med base i Nordjylland.

- Det har været en succes, at vi åbnede en afdeling af Industrivejens Maskiner op ad motorvejen ved Hedensted for tre år siden. Nu laver vi en copy-paste ved Langeskov, og derefter ser vi på en placering ved motorvejen i området omkring Køge, fortæller Lasse Holsko.

Når de rigtige folk er ansat, satser maskinudlejeren på at blive landsdækkende fra sine fire afdelinger.

De specielle maskiner

Industrivejens Maskiner har i omegnen af 700 maskiner udstyret med GPS. Det er hovedsagelig store entreprenørmaskiner, men kunderne har også mulighed for at leje mindre maskiner som gulvslibere, pladevibratorer og lignende materiel.

- Vi går meget efter de store og specielle maskiner, som andre udlejere ikke har. En langarmet gravemaskine eller en dumper på larvebånd, der ses fra motorvejen, skaffer kunder. Vi startede i Langeskov med at sætte syv gravemaskiner ud til vejen. De fem blev lejet ud, før vi rigtig havde åbnet den nye afdeling, og kunderne hentede selv maskinerne. Så noget tyder på, at vi har et rigtigt koncept, konstaterer Lasse Holsko.

Startede som 17-årig

Lasse Holsko har åbnet sin fynske afdeling ved Langeskov præcis tre år efter, han åbnede afdelingen ved Hedensted. Den fulgte tre år efter, at han var rykket til firmaets nye hovedkvarter ved Nørresundby. Han startede sit udlejningseventyr i Aabybro, da han blot var 17 år. Alle steder er navnet det samme: Industrivejens Maskiner. Adresserne er ganske vist ikke Industrivejen i Nørresundby, Hedensted og Langskov. Men Lasse Holsko har ladet navnet følge med fra den allerførste afdeling i Aabybro.

- I Aabybro har vi små maskiner op til omkring ét tons. I Nørresundby, Hedensted og Langeskov er det de store og specielle maskiner, som vores kolleger i udlejningsbranchen ikke har, men hvor vi satser på at være rigtig stærke.

- Vi har egne lastbiler, som kan transportere entreprenørmaskiner op til 60 tons. To lastbiler vil fast være klar til udrykning, hvis lejere står og mangler maskiner, og vi får en lastbil i Langeskov, som jeg venter, vil komme til at køre meget også til Sjælland. Der er ganske vist mange maskinudlejere på Sjælland, men ikke med de specielle maskiner, som vi kan levere, fortæller Lasse Holsko.

Læs også