Krampe introducerer ny afskubbervogn

Krampe RamBody AS 620 HD er modelnavnet på den nye afskubbervogn, som Krampe netop har lanceret på den store entreprenørmesse Bauma.

Vognen er beregnet til at arbejde under vanskelige forhold, hvor det er afgørende for sikkerheden at holde tyngdepunktet så lavt som muligt, populært sagt til at skubbe læsset af, hvor der er risiko for at vælte, hvis man tipper. Aflæsningstiden er cirka 38 sekunder med en læssevolumen på 13 kubikmeter.

Den nye afskubbervogn er i sagens natur bygget til hårdt arbejde, så chassis og karrosseri er designet derefter. Derfor har vognen fremragende terrængående egenskaber og stabilitet, når den arbejder offroad, men samtidigt er Krampes høje kørekomfort på landevejen bevaret. Vognkassen er monteret med Hardox-højstyrkestål op til 10 mm i bunden og 8 mm sidevægge. Det muliggør en teknisk nyttelast på op til cirka 24 ton.

Bagklap i to dele

Bagklappen på den nye afskubbervogn er opdelt i to dele. En pendulerende, tophængt overdel, som allerede kendes fra Krampes SK-entreprenørvogne, muliggør doseret aflæsning ud over en vandret/nedfældet bagklap, der forlænger bunden. Kampesten og større emner holdes derfor væk fra baglygterne og bagenden af køretøjet under aflæsningen.

Tyske Krampes nordiske salgschef Kenneth Brønner fortæller, at den nye afskubbervogn efter messen vil blive brugt og testet af forskellige kunder i løbet af 2023. En egentlig seriefremstilling ventes først at finde sted i 2024, så det varer noget tid, før vi ser den i Danmark.

Læs også