- En Tim-vogn er stadig dansk, selvom nogle dele kommer udefra

I dag råder Thyregod over produktionsfaciliteter i både Thyregod og Ukraine. Det giver en ekstra dimension i forhold til fleksibilitet, produktionsomkostninger, udnyttelsen af ressourcer og så videre, men broderparten af produktion, samling og overfladebehandling er stadigvæk dansk.

Tim er og bliver dansk.

Det er hovedpointen i en pressemeddelelse fra producenten af de velkendte røde vogne, som ses i store dele af landbruget, Thyregod A/S.

I år 2000 blev Tim en del af Thyregod A/S, som siden har varetaget produktudvikling og produktion, så kunder i landbruget og entreprenørbranchen i ind- og udland har kunnet få danskproducerede vogne, der matchede tidens krav og behov.

Og selvom dele af produktionen finder sted i udlandet, står producenten bag stadig ved, at vognene består af dansk DNA.

»Made in Denmark«

Den mest solgte Tim-vogn er en 18 tons tipvogn med affjedret boogie. Den ser umiddelbart enkel ud, men består alligevel af rigtig mange delkomponenter og fremstilles via en lang række arbejdsprocesser: Laserskæring, bukning af komponenter, opsvejsning, montering, el- og hydraulikkomponenter, dækmontering, bremser, overfladebehandling, maling og afsluttende finish for bare at nævne de mest synlige processer.

Med produktion i Thyregod og Ukraine har man hele tiden muligheden for at sikre den mest optimale udnyttelse af ressourcerne, så for eksempel nogle manuelle svejsopgaver kan laves i Ukraine, hvor lønomkostningerne er lavere end i Danmark, mens andre opgaver som montage, maling og kvalitetskontrol ligger på fabrikken i Thyregod.

- Det miks sikrer en fornuftig pris, uden at det går ud over nærheden til kunderne, fleksibiliteten i forhold til leveringsdato og for eksempel muligheden for at lave kundespecifikke tilpasninger, ændre hjulstørrelse eller endda male vognen i farver efter kundernes ønsker, fortæller adm. direktør Jens Chr. Hundahl.

Han synes, at det er givende, at man, ved at placere nogle opgaver i egen virksomhed i Ukraine, kan opretholde en dansk produktion og derved stadigvæk sige, at Tim er »Made in Denmark«.

3-stjernet TIM nyhed på Agromek

Tim tip- og græsvogne kan ses på Agromek, hvor Thyregod også udstiller sine berømte kamerastyrede radrensere, stensamlere og flere andre produkter.

På standen introducerer man også et nyt bremsekit, som Agromek har belønnet med tre stjerner. Det er udviklet for at give kunderne mulighed for at kunne købe en relativ billig standardvogn med solide enkeltbremser nu, men senere opdatere den til en anden bremsetype eller kombibremser.

For at gøre det ekstra nemt at anvende kittet leveres alle Tim-vogne fra 2023 som standard med en række beslag og forberedte features, så det er nemt at eftermontere den ekstra bremsekreds, uden at der skal ske modificeringer, anboringer, påsvejsninger af beslag osv. på vognen. Det bevarer dens oprindelige kvalitet og overfladebehandling af chassiset, samtidigt med at evt. kommende lovgivning kan overholdes, og/eller gensalgsprisen hæves.

Læs også