Rotary Odense & Bimpel sikrer strøm til Kyiv

Ni John Deere/Kohler nødstrømsgeneratorer er indtil videre ankommet til Ukraines hovedstad. Rotary Odense står bag landsindsamling, der stadig er i gang.

Maskinhandler Brian Rostgaard Andersen fra Bimpel i Tønder sikrede lige inden jul, at der kom både lys og varme i mange hjem og sygehuse i den ukrainske hovedstad Kyiv. Det skete ved leveringen af ni store John Deere/Kohler nødstrømsgeneratorer. Leveringen er kommet i stand ved, at Rotary i Odense har taget initiativ til at lave en landsindsamling, som sikrer det økonomiske grundlag for at sende generatorer til Kyiv.

Brian Rostgaard Andersen fortæller, at han ved første henvendelse fra Rotary måtte afvise forespørgslen. Men efter nærmere eftertanke var der en teoretisk mulighed for at rykke flere leveringer til danske landmænd til 2023 og dermed kunne hjælpe i Kyiv inden julen.

- Den idé har alle landmænd været med på - og det er jeg dybt taknemmelig for. De danske landmænd kan forvente at få ordinær levering af en ny generator først i det nye år, siger Brian Rostgaard Andersen.

Kvalitet fra øverste hylde

De leverede John Deere generatorer er kvalitet fra øverste hylde bestående af EU fremstillede John Deere dieselmotorer og Kohler generatorer. Bimpel har gennem mange år leveret generatorer til dansk landbrug. Brian Rostgaard Andersen kan berette, at mange danske landmænd har ageret efter mottoet om rettidig omhu. Det skyldes, at Energistyrelsen har meldt ud, at man må forvente kontrollerede nedlukninger af elnettet på to timers varighed.

- Hvilken dansk landmand med animalsk produktion kan undvære strøm i to timer, spørger han, med henvisning til nødvendigheden af at have et nødstrøms setup.

Stadig muligt at støtte

Projektkoordinator Peter Zinck fra Rotary Odense fortæller, at generatorerne er velankommet i Kyiv, og er distribueret til de enkelte bestemmelsessteder. Han er taknemmelig for, at danske landmænd med Bimpels hjælp har haft mulighed for at bidrage på denne måde. Bimpel har selv støttet projektet økonomisk med mere end 180.000 kroner og danske landmænd kan fortsat støtte ved at donere eventuelt gamle generatorer. Rotary vil sørge for alt det praktiske med transporten til de rigtige bestemmelsessteder i Kyiv. 

Læs også