250 Fendt-piloter kører ud til forårsarbejde med ny viden

Alle kan køre en Fendt-traktor, men det skader bestemt ikke at bruge en dag på et af vores pilotkurser, skrev Fendt-forhandleren TBS Maskinpower på deres hjemmeside, da de inviterede kunderne til tre forskellige kurser sidst på vinteren.

Hvordan er det lige, man indstiller traktoren optimalt. Det blev 250 Fendt-kursister klogere på i løbet af 12 kursusdage. Ifølge Gert Jensen fra TBS i Starup, der har afholdt adskillige Fendt-kurser, er det med teorien i frisk erindring vigtigt at få trykket lidt på terminalen og kørt med traktoren.

Det var der åbenbart bred enighed om blandt Fendt-kunderne, for i løbet af 12 kursusdage gennemførte TBS Maskinpower kurser for cirka 250 Fendt-chauffører, som blev undervist både i teoretiske og praktiske øvelser.

- Det har været hårdt, for man er på, når først kurserne kører, men det er også ekstremt givende for os at møde chaufførerne, så vi både kan udveksle erfaringer og nørde lidt med detaljerne, fortæller Jørgen Thing, TBS Holstebro.

- De tre forskellige kurser har taget udgangspunkt i, hvilken Fendt-terminal chaufførerne kører med, og hvor erfarne de er. Udover en grundig teoretisk gennemgang i har kursisterne også været ude at køre i marken, hvor mange deltagere havde valgt at tage deres egen traktor med, forklarer Gert Jensen, TBS Starup, og fortsætter:

- Det er mit indtryk, at den praktiske del er meget vigtig for deltagerne. Mange husker bedst gennem fingrene, så når man med teorien i frisk erindring får trykket lidt på terminalen og kørt med traktoren, så husker de fleste det hele ekstra godt.

Fokus på SmartFarming, GPS og præcision

Gert Jensen har afholdt Fendt-pilotkurser i mange år og mærker tydeligt forskel på, hvilke emner, der interesserer chaufførerne over tid. De første år handlede det hele meget om indstillingen af selve traktoren og dens parametre, nu er der meget mere fokus på SmartFarming, GPS, præcisionsdyrkning, mulige besparelser og dataudveksling, så der er styr på dokumentationen til myndighederne.

Der blev gjort ekstra meget ud af emner som gps-kørespor, tildelingskort, sektionskontrol og trådløs overførsel af data frem og tilbage mellem Fendt-traktorernes terminaler og CropManager. Mange bedrifter har flere Fendt-traktorer, så også trådløs flytning af markdata, vejlinjer og grænser mellem traktorerne fik stor opmærksomhed i år.

Læs også