30 ton før lukketid

En jysk entreprenør rundede to dages ScanMek i Skive af med køb af en Komatsu-PC290LC-11 til et arrangement, hvor der blev solgt cirka 50 maskiner.

Rosinen i pølseenden fik et imponerende format på Scantrucks egen maskinmesse, ScanMek 2023. Nemlig ikke mindre end 30 tons. En Komatsu PC290LC-11 kom til at runde to dages maskinudstilling af med manér.

- Maskinen blev faktisk solgt kort før lukketid, så det blev en flot finale på årets ScanMek, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Scantruck, som oplyser, at der blev skrevet slutsedler på omkring et halvt hundrede maskiner i forbindelse med arrangementet.

Maskinfirmaet havde i år rykket arrangementet en dag til torsdag og fredag, og besøgstallet på førstedagen kan måske give anledning til en vurdering af, om det var en rigtig beslutning. Det var i mængde et stykke fra niveau med tidligere udgaver af ScanMek. Til gengæld havde torsdags-gæsterne varmet dankortet godt op og holdt sig absolut ikke tilbage fra at købe maskiner.

- Vi solgte både godt af nye og brugte maskiner. Foruden 30 tons-gravemaskinen, der rundede ScanMek 2023 af, var der også godt gang i andre Komatsu’er. Blandt andet en hel stribe minigravere. Manitous store rotationsteleskoplæssere var også populære. Der blev solgt både en brugt og to splinternye 26 meter-maskiner, siger Dennis Faurby.

Helt elektrisk

Scantruck benyttede lejligheden til at gå elektrisk på flere fronter. Firmaet har import af en stribe store maskinmærker, som er langt på den emissionsfri vej med maskiner enten som batteridrevne eller som plug in-modeller. 

ScanMek gav premiere til Manitous nye, elektriske MRT2660 E Vision, som er den eldrevne version af rotationsteleskoplæsseren med løfthøjde på 26 meter og kapacitet til seks tons. Bortset fra, at dieselmotoren er skiftet ud med en el-motor, er der ingen forskel på den nye og den oprindelige MRT2660 Vision. 

Det samme gælder teleskoplæsseren MT625, som er en af de absolut mest populære Manitou-maskiner. Her har diesel-udgaverne nu også fået selskab af en fuldelektrisk makker, som i ydelse og præstation heller ikke står tilbage for de konventionelle modeller. 

Læs også