Danmarkspremiere på ny stubharve

Ved Dansk Markdemo i Kolding viser Väderstad to nye maskiner i marken. Besøgende vil have mulighed for at se en helt ny Cultus-stubharve arbejde i jorden ved siden af diskharven Carrier XL725, som netop er lanceret til denne sæson. Begge maskiner vises for første gang i jorden for et dansk publikum.

Cultus HD udstyret med et nyt automatisk justeringssystem Dynamic Control, som sikrer at de roterende udjævnerdiske, altid arbejder i den optimale position i forhold til harvens arbejdsdybde og deraf behov for nivellering.

I Väderstads program af stubharver udvides Cultus-serien med nye modeller i en HD-serie i 4 og 5 meters arbejdsbredde. Modellerne vil være tilgængelig til salg næste år, men på Dansk Markdemo får modellen ekstraordinært forpremiere og besøgende har mulighed for at se den nye Cultus HD 525 med 5 meters arbejdsbredde i aktion i jorden.

HD-modellerne er liftophængte udgaver, der bygger på den velkendte Cultus-model. En nyudviklet HD-tand med kraftig fjederudløser og en udløserkraft på op til 680 kg sikrer at harven holder dybden under alle forhold. Møder tanden en tung forhindring, eksempelvis en sten, er den konstrueret til at gå helt fri af jorden for at passere forhindringen. Når den kommer ned i jorden igen, returnerer den hurtigt til arbejdspositionen, som gør dybdepræcisionen ekstremt nøjagtig.

For at opnå jævne marker er Cultus HD udstyret med et nyt automatisk justeringssystem Dynamic Control, som sikrer at de roterende udjævnerdiske, altid arbejder i den optimale position i forhold til harvens arbejdsdybde og deraf behov for nivellering. Dermed er der ikke længere behov for manuel justering, selv når arbejdsdybden ændres fra helt øverlig til dyb.

Ny CrossCutterdisk

Väderstads program af diskharver er til denne sæson udvidet med ny 7 meter, som er topmodellen i XL-serien. Selv om det er første gang at CRXL725 vises i Danmark, er de første maskiner allerede solgt til kunder.

Til bedrifter som har fokus på helt øverlig jordbearbejdning er det muligt at se en ny aggressiv CrossCutter Disc arbejde på den nye Carrier XL725. CrossCutter Disc Aggressive har udskæringer som det kendes fra Väderstads traditionelle disk-program. Udskæringer øger diskens penetrationsevne i hård og stiv jord. Crosscutterdisk er kendetegnet ved at en takket form og kan udføre fuld gennemskæring helt øverligt i 3-5 cm dybde.

Ingen indsåning

Udover harver kan besøgende også se såmaskinen Väderstad Spirit i aktion. Spirit tilbydes med de unikke SeedEye sensorer som øger præcisionen på hver enkelt kvadratmeter i marken. Ved at anvende SeedEye frøtælling indtastes antallet af frø, som ønskes i marken. Sensorerne registrerer og justerer automatisk udsædsmængden under såningen, og indsåning er derfor ikke nødvendigt.

Väderstad udstiller på Dansk Markdemo i samarbejde med Semler Agro.

Læs også