Maskinstation har købt seks nye, røde traktorer fra SDK

Lindaa-Balle Maskinstation på Djursland, har købt seks nye traktorer. Maskinstationen gør sig mest i entreprenørarbejde og glæder sig til at få de nye maskiner i gang.

Inden traktorerne kan køre de få kilometer fra S.D. Kjærsgaard til maskinstationen, bliver de lige gennemgået en ekstra gang. I midten ses Frederik Sørensen, medejer og »direktør« i Lindaa-Balle Maskinstation. For Claus Sommer, sælger ved S.D. Kjærsgaard, er det ikke lige hver dag, at der kommer nogen og afhenter så mange traktorer på én gang. Der er tale om fire 240’ere og to 185’ere. De seks traktorer stod pænt og ventede på at blive afhentet.

- Jeg vil bestemt sige, at dette er en af vores større handler. Det er en stor dag, lød det med et smil fra Claus Sommer, der er salgsansvarlig på Case IH og Case Construction hos S.D. Kjærsgaard i Hornslet, da Lindaa-Balle Maskinstation rullede ind med deres seks traktorer af et andet mærke, der nu var klar til at blive udskiftet.

Maskinstationen, som laver omtrent 80 procent entreprenørarbejde og 20 procent landbrugsarbejde, har købt fire Puma 240 CVX’ere og to 185 CVX’ere, hvoraf de to 185 CVX’ere er udstyrede med frontlæssere.

Selvom de seks røde traktorer er helt nye, så er det stadig den »gamle« model, der er tale om. Og det var derfor, at Frederik Sørensen og resten af familien valgte at springe på, da der var mulighed for at gøre én stor, samlet handel.

Frederik Sørensen er direktør, i gåseøjne som han påpeger, for maskinstationen sammen med sin far, lillebror, onkel og fætter. Han og lillebroren er tredje generation, efter at farfaren Erik Sørensen startede virksomheden i sin tid. Der er 15-16 ansate og 20 i højsæsonen.

Mest entreprenørarbejde

Grunden til at Frederik Sørensen og familien valgte S.D. Kjærsgaard som leverandør af de seks nye traktorer er, at Frederik Sørensen selv er udlært der.

- Og jeg kender rigtig godt personerne og har en god tillid til dem. Så jeg er sikker på, at vi kan få et godt samarbejde her, siger Frederik Sørensen og kaster blikket bagover mod de nye traktorer, som han glæder sig til at få i sving.

Maskinstationen gør sig mest i entreprenørarbejde og i mindre grad landbrugsarbejde. Frederik Sørensen oplyser, at de seks traktorer primært skal køre jordkørsel, og så er der én af dem, der primært vil lave markarbejde. Dog bliver cirka halvdelen af traktorerne brugt til halmpresning i højsæsonen.

Han er kun glad for at have lavet en god handel med nogle traktorer, som er relativt »simple«.

- Den her model er jeg udlært i, så den kender jeg, Det er jo sådan set den sidste model, de laver, inden den helt nye model kommer. Så vi tænkte, at den må være godt gennemtestet. Vi er jo nødt til at gøre det let for vores medarbejdere. De laver meget forskelligt, og det er ikke hver dag, de kører traktor, så det skal være nemt at gå ind og bruge maskinen, siger den unge direktør.

S.D. Kjærsgaard

  • S.D. Kjærsgaard har hovedkvarter i Frejlev tæt ved Aalborg

  • Har derudover afdelinger i Vrå, Hornslet, Karlslunde og på Bornholm

  • Beskæftiger over 85 medarbejdere

  • Snart åbner et 2.500 kvadratmeter nyt center ved Ringsted, som skal samle de sjællandske aktiviteter

  • Claus Sommer fortæller, at noget af det unikke ved S.D. Kjærsgaard er, at maskinforretningen kun sælger traktorer, mejetærskere, pressere og entreprenørmaskiner

Læs også