Väderstad lancerer flydende gødning

Som en ny mulighed kan højhastighedssåmaskinen Väderstad Tempo L 8-24 nu udstyres med tildeling af flydende gødning, og systemet er fuldt integreret i såmaskinen.

Det nye gødningssystem har en 2.000-liters plasttank til flydende gødning monteret på Tempo-såmaskinen. Gødningen kan enten udbringes i sårækken via rækkeenhederne eller ved siden af sårækken gennem gødningsskær. For at gøre det nemt for brugeren er systemet designet til at kunne håndtere en bred vifte af forskellige mængder flydende gødning uden at skulle skifte dyser.

- Vi har oplevet en efterspørgsel efter at kunne udbringe mere gødning med Tempo-såmaskinen. Derfor har vi designet et system til flydende gødning, der matcher Tempo-såmaskinens ydeevne. Systemet omfatter nem indstilling, fuld kontrol og præcision række for række, siger Oskar Karlsson, Director Planter Product Management hos Väderstad, og fortsætter:

- For eksempel kan maskinen håndtere standarddoseringer af flydende gødning fra 30 liter helt op til 200 liter pr. hektar uden at skulle skifte dyser. Dette ved en rækkeafstand på 750 mm og en fremkørselshastighed på 15 km/t. Kunden indstiller den ønskede mængde flydende gødning i liter pr. hektar. Ved at overvåge flowet, der passerer gennem systemet, justerer maskinen automatisk doseringen undervejs. Dermed er der ikke behov for kalibrering, pointerer han.

Integreret i styresystem

Det flydende gødningssystem er fuldt integreret i det iPad-baserede styresystem Väderstad E-Control, hvor føreren får fuld kontrol over såningen i marken. Ligesom med såsædsdoseringen kan man også lukke af for flydende gødning række for række.

Påfyldning af den flydende gødning kan ske ved hjælp af en ekstern pumpe, tyngdekraft eller via maskinens egen indbyggede pumpe. For at sikre driftssikkerhed er maskinen udstyret med en vandtank, et vaskesystem og opbevaringsrum til personlige værnemidler.

Det nye flydende gødningssystem bliver tilgængeligt fra oktober 2023 og kan ses på Agritechnica-udstillingen senere i år.

Læs også