John Deere udvikler ethanoldrevet motor

Den verdensomspændende maskinproducent John Deere fortsætter arbejdet med at opfylde sine Leap-ambitioner.

Gennem sine Leap-ambitioner arbejder John Deere på at nytænke realistiske motorløsninger med lav eller næsten ingen kulstofudledning inden 2026. Fokus er på de fire nøgleområder, kraftudvikling, interne forbrændingsmotorer (ICE), biobrændstoffer, hybridløsninger og løsninger baseret på elektriske batterier.

John Deere arbejder målrettet på at tilbyde de mest avancerede og effektive biobrændstofsløsninger til sine kunder ved at prioritere de teknologier og ressourcer, som giver mest værdi for kunderne.

Blandt de mange tilgængelige biobrændstoffer betragter John Deere biodiesel, HVO-biodiesel og ethanol som de mest lovende løsninger på mellemlang sigt til krævende anvendelser.

Konceptmodel præsenteres

Ethanol er et alkoholbaseret biobrændstof, der er tilgængeligt i det meste af verden, da det kan fremstilles af råvarer som majs, hvede eller sukkerrør. Ethanol er et højoktanbrændstof, der er velegnet til højtydende motorer med gnisttænding.

John Deere præsenterer en konceptmodel af en 9-liters motor drevet af ethanol på dette års Agritechnica-udstilling. Denne motor understreger virksomhedens vedvarende indsats for at udvikle et bredt udvalg af løsninger, der opfylder motorkravene på tværs af redskabsstørrelser og -anvendelser.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også