Eksamensforberedelser blev sat på pause: Traktortræks-traktoren tilbød vejhjælp i snekaos

Midt i sin eksamensforberedelse måtte 18-årige Jeppe Døssing starte sin traktor og køre ud i snevejret. Han trak omkring 50 biler fri, da sneen væltede ned i starten af januar.

Egentlig skulle 18-årige Jeppe Døssing fra Levring i Midtjylland læse til eksamen, da en kammerat ringede, mens sneen væltede ned i starten af januar.

Han havde brug for hjælp af Jeppe og hans traktor, da han sad fast.

- Og da jeg kom derud, sad sidemakkeren til ham også fast, og så måtte jeg bare fortsætte, sagde Jeppe Døssing.

Flere biler blev trukket fri af snemasserne, og det førte til, at Jeppe skrev et Facebook-opslag og tilbød sin hjælp gratis.

Fra traktortræk til sneengel

Den 18-årige landbrugsskoleelev vurderer, at han trak omkring 50 biler fri fra de midtjyske snemasser over et par dage, og det overrasker.

- Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive så meget, men det er jo bare fedt, sagde Jeppe, for snevejret har givet den blå traktor andet at lave, end den plejer.

Jeppe Døssing købte den som 15-årig. Egentlig mest bare til at gå og skrue lidt i. Det udviklede sig hurtigt til lidt småopgaver på sin fars hobbylandbrug, lidt opgaver for sin læremester og ikke mindst traktortræk.

- Jeg har kørt alle de traktortræk, jeg næsten har kunnet komme til med den, sagde Jeppe, efter vejret var stilnet af og eksamenslæsningen igang igen. Han er igang med at tage en uddannelse som EUX-landmand på Asmildkloster Landbrugsskole, hvor han efter planen er færdig i sommeren 2025.

Læs også