bannerPos

Claas har produceret 40.000 finsnittere

40.000 Jaguar-finsnittere er rullet ud af samlebåndet på Claas fabrikken i Harsewinkel. I dag er Claas markedsledende på finsnitter-salget i Europa.

Per Jørgensen

Journalist
05-03-2019 16:00

På Claas-fabrikken i Harsewinkel i Tyskland har Claas produceret 40.000 Jaguar-finsnittere, en milepæl for fabrikken, der siden 1973 har produceret finsnittere.

Nummer 40.000 blev en Claas Jaguar 960 med Terra Trac-finsnitter, der nu er udstyret med bælter direkte fra fabrikken.

Claas har siden 1973 produceret finsnittere, og i dag er fabrikken markedsledende på finsnittere i Europa.

Allerede tre år efter at den første finsnitter i 1973 rullede ud af samlebåndet i Harsewinkel, introducerede Claas næste generation i 1976, Jaguar 80 SF, der havde en række forbedringer, men i 1983 rykkede fabrikken for alvor med fire nye Jaguar-snittere og blev med et salg på 7.000 enheder markedsleder i Europa.

Ti år efter blev Jaguar 800-serien lanceret, og i 2008 blev 900-serien lanceret.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next