bannerPos

Claas har produceret 40.000 finsnittere

40.000 Jaguar-finsnittere er rullet ud af samlebåndet på Claas fabrikken i Harsewinkel. I dag er Claas markedsledende på finsnitter-salget i Europa.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
05-03-2019 16:00

På Claas-fabrikken i Harsewinkel i Tyskland har Claas produceret 40.000 Jaguar-finsnittere, en milepæl for fabrikken, der siden 1973 har produceret finsnittere.

Nummer 40.000 blev en Claas Jaguar 960 med Terra Trac-finsnitter, der nu er udstyret med bælter direkte fra fabrikken.

Claas har siden 1973 produceret finsnittere, og i dag er fabrikken markedsledende på finsnittere i Europa.

Allerede tre år efter at den første finsnitter i 1973 rullede ud af samlebåndet i Harsewinkel, introducerede Claas næste generation i 1976, Jaguar 80 SF, der havde en række forbedringer, men i 1983 rykkede fabrikken for alvor med fire nye Jaguar-snittere og blev med et salg på 7.000 enheder markedsleder i Europa.

Ti år efter blev Jaguar 800-serien lanceret, og i 2008 blev 900-serien lanceret.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next