bannerPos

Fremgang hos Horsch

På Horsch-fabrikken i Landau i Sydtyskland produceres der årligt 800 bugserede eller selvkørende sprøjter. Fabrikken er indenfor det sidste år blevet udvidet med yderligere 5.000 kvadratmeter fabriksareal og der investeres kraftigt i ny teknologi, der gør Horsch-sprøjterne til førende på markedet. Foto: Per Jørgensen

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
17-07-2019 15:26
Væksten hos Horsch er tocifret for tredje år i træk og omsætningen har rundet godt 400 millioner euro.

Den tyske maskinfabrik Horsch Maschinen GmbH har fremgang på både salg af maskiner og service. Sidste år opnåede fabrikken den højeste omsætning i selskabets historie og rundede dermed 400 millioner euro. Det er tocifret vækst for tredje år i træk.

Horsch havde i 2018 en fremgang på 12 procent i forhold til 2017 og blandt andet skyldes fremgangen at fabrikken i dag konfigurere maskinerne til de forskellige markeder, der sammen med en servicedækning gør, at kunderne får præcis den maskine, der opfylder kundens specifikke krav.

Eksporten udgør 81 procent af den samlede omsætning, men også omsætningen i Tyskland var stigende. I Vesteuropa udgør omsætningen 23 procent – en stigning på 35 procent i forhold til 2017.

I 2018 udviklede markeder som Frankrig, Storbritannien og Skandinavien sig ekstremt godt. Resten er resultatet af de verdensomspændende aktiviteter, hvor især USA, Brasilien og Kina bidrager til omsætningssuccesen.

Og det fortsætter med at stige - en kendsgerning, der kan konstateres med en løbende udvikling af nye markeder henholdsvis egen produktion og salgsstart i Brasilien.

Generelt genererer alle produktgrupper et plus, sprøjterne og såmaskinerne er med til at drive omsætningen op.

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.

ASF truer – sæt fokus på smittebeskyttelse

Konsulenterne hos SvineRådgivningen opfordrer producenter til, at de sammen med staldens personale har fokus på smittebeskyttelse.

Udbring gylle så tæt på såtidspunktet som muligt

Gylle kan udbringes til vårsæd før eller efter såning. Valget påvirker den udbringningsteknologi, der skal benyttes, men valget har også betydning for udnyttelsen af gyllens næringsstoffer.

Sådan sår du majs

Der går et par gode måneder endnu, førend det er tid til at så majsen. Det til trods er det ikke for tidligt at blive mindet om, hvordan majsen får de bedste betingelser.

Kend din fremstillingspris på grovfoder

Christian Lund, formand L&F, opfordrer mælkeproducenterne til at komme tættere på økonomien i deres grovfoderproduktion.

Alternativer til efterafgrøder kan være en fordel

Tilpasning til efterafgrødekravene kræver, at man kender omkostningerne ved de enkelte tilpasningsmuligheder. Seges har regnet på omkostninger ved efterafgrøder, tidlig såning af vintersæd, kvotereduktion og brak.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.
Side 1 af 1754 (35063 artikler)Prev1234567175217531754Next