bannerPos

Fremgang hos Horsch

På Horsch-fabrikken i Landau i Sydtyskland produceres der årligt 800 bugserede eller selvkørende sprøjter. Fabrikken er indenfor det sidste år blevet udvidet med yderligere 5.000 kvadratmeter fabriksareal og der investeres kraftigt i ny teknologi, der gør Horsch-sprøjterne til førende på markedet. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

CEO og Journalist
17-07-2019 15:26
Væksten hos Horsch er tocifret for tredje år i træk og omsætningen har rundet godt 400 millioner euro.

Den tyske maskinfabrik Horsch Maschinen GmbH har fremgang på både salg af maskiner og service. Sidste år opnåede fabrikken den højeste omsætning i selskabets historie og rundede dermed 400 millioner euro. Det er tocifret vækst for tredje år i træk.

Horsch havde i 2018 en fremgang på 12 procent i forhold til 2017 og blandt andet skyldes fremgangen at fabrikken i dag konfigurere maskinerne til de forskellige markeder, der sammen med en servicedækning gør, at kunderne får præcis den maskine, der opfylder kundens specifikke krav.

Eksporten udgør 81 procent af den samlede omsætning, men også omsætningen i Tyskland var stigende. I Vesteuropa udgør omsætningen 23 procent – en stigning på 35 procent i forhold til 2017.

I 2018 udviklede markeder som Frankrig, Storbritannien og Skandinavien sig ekstremt godt. Resten er resultatet af de verdensomspændende aktiviteter, hvor især USA, Brasilien og Kina bidrager til omsætningssuccesen.

Og det fortsætter med at stige - en kendsgerning, der kan konstateres med en løbende udvikling af nye markeder henholdsvis egen produktion og salgsstart i Brasilien.

Generelt genererer alle produktgrupper et plus, sprøjterne og såmaskinerne er med til at drive omsætningen op.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next