bannerPos

JCB sætter ny verdensrekord med Fastrac Two-traktoren

JCB Fastrac Two er nu verdens hurtigste traktor med en topfart på 247 kilometer i timen.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
18-11-2019 10:45
JCB's Fastrac Two-traktor kan køre over 217 kilometer i timen i gennemsnit, hvilket gør det til verdens hurtigste traktor.

I sidste uge havde traktorproducenten JCB besøg af kontrollanter fra Guinness' rekordbog. De kunne bevidne at det britiske selskabs seneste traktor, Fastrac Two, nu er verdens hurtigste med en gennemsnitsfart på 135,19 miles i timen, hvilket svarer til 217 kilometer i timen.

Dermed forbedrede JCB's Fastrac Two den gamle rekord, som forgængeren, Fastrac One satte i juni måned i år.

- Fastrac One beviste over for os, at der ikke er nogen grænse for, hvad et ungt og dynamisk team kan opnå. Derfor bestemte vi os for at skubbe grænserne for ydeevne og så på, hvordan vi kunne forbedre farten denne gang, siger chef for inovation hos JCB, Tim Burnhope.

- De største udfordringer har handlet om aerodynamik, at sænke vægten og forbedre ydeevnen. Det har handlet om at få en traktor på fem tons til at kune køre 150 mph på en sikker måde, og få den til at stoppe igen. Det er ikke nemt, men vi er stolte af at have nået de mål og faktisk overgået dem, siger han.

Undervejs i rekordforsøget nåede traktoren en topfart på 153,77 miles i timen, hvilket svarer til 247 kilometer i timen.

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next