bannerPos

JCB sætter ny verdensrekord med Fastrac Two-traktoren

JCB Fastrac Two er nu verdens hurtigste traktor med en topfart på 247 kilometer i timen.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
18-11-2019 10:45
JCB's Fastrac Two-traktor kan køre over 217 kilometer i timen i gennemsnit, hvilket gør det til verdens hurtigste traktor.

Se videoen her på Facebook:

I sidste uge havde traktorproducenten JCB besøg af kontrollanter fra Guinness' rekordbog. De kunne bevidne at det britiske selskabs seneste traktor, Fastrac Two, nu er verdens hurtigste med en gennemsnitsfart på 135,19 miles i timen, hvilket svarer til 217 kilometer i timen.

Dermed forbedrede JCB's Fastrac Two den gamle rekord, som forgængeren, Fastrac One satte i juni måned i år.

- Fastrac One beviste over for os, at der ikke er nogen grænse for, hvad et ungt og dynamisk team kan opnå. Derfor bestemte vi os for at skubbe grænserne for ydeevne og så på, hvordan vi kunne forbedre farten denne gang, siger chef for inovation hos JCB, Tim Burnhope.

- De største udfordringer har handlet om aerodynamik, at sænke vægten og forbedre ydeevnen. Det har handlet om at få en traktor på fem tons til at kune køre 150 mph på en sikker måde, og få den til at stoppe igen. Det er ikke nemt, men vi er stolte af at have nået de mål og faktisk overgået dem, siger han.

Undervejs i rekordforsøget nåede traktoren en topfart på 153,77 miles i timen, hvilket svarer til 247 kilometer i timen.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next