JCB sætter ny verdensrekord med Fastrac Two-traktoren

JCB's Fastrac Two-traktor kan køre over 217 kilometer i timen i gennemsnit, hvilket gør det til verdens hurtigste traktor.

Se videoen her på Facebook:

I sidste uge havde traktorproducenten JCB besøg af kontrollanter fra Guinness' rekordbog. De kunne bevidne at det britiske selskabs seneste traktor, Fastrac Two, nu er verdens hurtigste med en gennemsnitsfart på 135,19 miles i timen, hvilket svarer til 217 kilometer i timen.

Dermed forbedrede JCB's Fastrac Two den gamle rekord, som forgængeren, Fastrac One satte i juni måned i år.

- Fastrac One beviste over for os, at der ikke er nogen grænse for, hvad et ungt og dynamisk team kan opnå. Derfor bestemte vi os for at skubbe grænserne for ydeevne og så på, hvordan vi kunne forbedre farten denne gang, siger chef for inovation hos JCB, Tim Burnhope.

- De største udfordringer har handlet om aerodynamik, at sænke vægten og forbedre ydeevnen. Det har handlet om at få en traktor på fem tons til at kune køre 150 mph på en sikker måde, og få den til at stoppe igen. Det er ikke nemt, men vi er stolte af at have nået de mål og faktisk overgået dem, siger han.

Undervejs i rekordforsøget nåede traktoren en topfart på 153,77 miles i timen, hvilket svarer til 247 kilometer i timen.

Læs også