Målrettet maskinstation

25-årige Jacob Eskelund Nielsen, som for et år siden startede JEN Maskinstation i Gelsted, satser på en fornuftig maskinpark og en fornuftig økonomi.

»Jeg er meget taknemmelig over for de kunder, der har hjulpet mig - ved at bruge mig som nystartet med maskinstation. Jeg håber, de kommer igen.«

Så lyder det fra 25-årige Jacob Eskelund Nielsen, som sidste år startede JEN Maskinstation i Gelsted.

Maskinstationen har til huse i maskinhus og andre bygninger på Dyregårdsvej 17, som Jacob inklusive stuehuset lejer af sin far, gårdejer Anders Nielsen, som på samme adresse har en jerseybesætning.

Målrettet maskinpark

- Min første og hidtil vigtigste maskine er en Krone BigX V12 finsnitter, som jeg købte brugt sidste år til majssæsonen, fortæller Jacob. Maskinen har tidligere kørt hos Ringberg Sørensens Maskinstation i Balslev.

Finsnitteren er udstyret med et 12-rækkers majsbord (9 meter) og en pickup til græs (3,8 meter). Når det gælder græs, samarbejder JEN Maskinstation med Jacob Eriksen, Fjelsted, der skårlægger.

Foruden Krone finsnitteren består JEN Maskinstations maskinpark blandt andet af to traktorer: En Case IH 180 CVX Puma monteret med en Trima frontlæsser med vægt samt en Case IH MX 135.

Til hjemkørsel af snittet majs eller græs er der en 40 m³ Fliegl Gigant ASV 281 afskubbervogn. Desuden en halmvogn fra Kellfri med opklappelige sider, så halmen kan læsses med frontlæsser.

Læs mere om maskinstationen i Gelsted i denne uges LandbrugFyn.

 

Læs også