Maskinhandler opfordrer til at handle i god tid

»Hjælp os med at hjælpe dig til efteråret« lyder det i en opfordring, som Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- & Maskincenter har sendt rundt til sine kunder.

Baggrunden for den lidt utraditionelle meddelelse er, at han allerede nu kan se, at det kan komme til at knibe med at levere maskiner og redskaber til efteråret, for mange producenter er helt eller delvist lukket ned.

Det samme gælder underleverandører af komponenter, og det vil tage lang tid inden hele »fødekæden« kommer i gang igen. Og når det hele så er oppe at køre, vil producenterne logisk set prioritere slutsolgte maskiner. Både for at pleje deres kunder, men også for selv at få nogle penge i kassen. Det taler alt sammen for at få handlet hurtigst muligt og komme forrest i køen.

Planlæg allerede nu

- Vi har som importør typisk større lagerbeholdning af redskaber en de fleste og har hidtil kunnet levere stort set alt, som vi skulle. De maskiner var jo også produceret inden fabrikkerne droslede ned eller helt lukkede, så situationen kan nemt være en helt anden til efteråret, advarer Svend Age Jensen, Brørup Traktor- & Maskincenter.

En af de ting, Svend Aage Jensen tror kan blive en mangelvare, er frakørselsvogne med hjultræk til majshøsten. For selv om det lige nu er meget tørt, så kan det jo sagtens være, at efteråret bliver vådt lige som sidste år, og da oplevede den sydjyske importør pludselig stor efterspørgsel efter Schuitemaker frakørselsvogne med hjultræk.

- Dengang klarede vi at levere med kort varsel, for Schuitemaker havde lidt lager, men det vil næppe være tilfældet i dette efterår, siger han.

Læs også