bannerPos

Nyt stophjul til såmaskine

Det nye Väderstad ProStop-stophjul fås som tilbehør til alle Tempo-rækkesåmaskiner fra juni 2020 og vil desuden kunne monteres på alle Tempomodeller fra modelår 2020.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
20-05-2020 14:25
For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner »ProStop«.

Det nye stophjul Väderstad ProStop er designet med gummi-eger til at optage eksterne kræfter i dets center. Derved påvirkes stophjulets præcise profil ikke i sårækken.

- Det nye Väderstad ProStop-stophjul er designet til at være fleksibelt i center, hvilket betyder, at kontakten mellem stophjulet og frøet aldrig påvirkes. ProStop fastholder den vigtige frø-til-jord-kontakt samtidig med, at det minimerer pakning af siderne i sårillen, siger Mattias Hovnert, Senior vice president Sales & Marketing hos Väderstad, og tilføjer:

- Resultatet ses i en ens fremkomst og stort udbytte over hele marken.

Stophjulets hovedopgave er at sikre optimal frø-til-jord-kontakt ved at placere hvert enkelt frø i bunden af sårillen. Når hjulet støder på andre elementer, absorberer et traditionelt stophjul ved at flade profilen ud. Dette bringer dets evne til at sikre frø-til-jord-kontakt ud af balance, mens det samtidig pakker siderne i sårillen.

Ensartet vækst

- Eftersom det nye Väderstad ProStop-hjul absorberer eventuelt tryk i center af hjulet, øger det præcisionen yderligere. Ligesom Tempo-rækkesåmaskinen er ProStop designet til at levere fremragende resultater ved meget høje hastigheder, siger Mattias Hovnert, og tilføjer:

- Sammen med Tempos udsåningssystem giver ProStop de optimale betingelser for ensartet vækst.

Det nye Väderstad ProStop-stophjul fås som tilbehør til alle Tempo-rækkesåmaskiner fra juni 2020 og vil desuden kunne monteres på alle Tempo-modeller fra modelår 2020.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon 70 15 12 37

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next