bannerPos

Nyt stophjul til såmaskine

Det nye Väderstad ProStop-stophjul fås som tilbehør til alle Tempo-rækkesåmaskiner fra juni 2020 og vil desuden kunne monteres på alle Tempomodeller fra modelår 2020.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
20-05-2020 14:25
For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner »ProStop«.

Det nye stophjul Väderstad ProStop er designet med gummi-eger til at optage eksterne kræfter i dets center. Derved påvirkes stophjulets præcise profil ikke i sårækken.

- Det nye Väderstad ProStop-stophjul er designet til at være fleksibelt i center, hvilket betyder, at kontakten mellem stophjulet og frøet aldrig påvirkes. ProStop fastholder den vigtige frø-til-jord-kontakt samtidig med, at det minimerer pakning af siderne i sårillen, siger Mattias Hovnert, Senior vice president Sales & Marketing hos Väderstad, og tilføjer:

- Resultatet ses i en ens fremkomst og stort udbytte over hele marken.

Stophjulets hovedopgave er at sikre optimal frø-til-jord-kontakt ved at placere hvert enkelt frø i bunden af sårillen. Når hjulet støder på andre elementer, absorberer et traditionelt stophjul ved at flade profilen ud. Dette bringer dets evne til at sikre frø-til-jord-kontakt ud af balance, mens det samtidig pakker siderne i sårillen.

Ensartet vækst

- Eftersom det nye Väderstad ProStop-hjul absorberer eventuelt tryk i center af hjulet, øger det præcisionen yderligere. Ligesom Tempo-rækkesåmaskinen er ProStop designet til at levere fremragende resultater ved meget høje hastigheder, siger Mattias Hovnert, og tilføjer:

- Sammen med Tempos udsåningssystem giver ProStop de optimale betingelser for ensartet vækst.

Det nye Väderstad ProStop-stophjul fås som tilbehør til alle Tempo-rækkesåmaskiner fra juni 2020 og vil desuden kunne monteres på alle Tempo-modeller fra modelår 2020.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon 70 15 12 37

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next