Plug-&-Spray med MultiOne-sprøjte

Man tager en MultiOne-minilæsser, monterer en sprøjteunit med tank, pumpe, sprøjtebom, slangerulle og lanse i teleskoparmen, og så har man en utrolig fleksibel løsning til arealvedligeholdelse rundt om fabriksanlæg og hoteller, på kirkegårde og mange andre steder, hvor der både skal behandles store flader, og man samtidigt skal helt ind i hjørnerne.

Ikke nok med at slangerullen og lansen er smidige, teleskoparmen kan også anvendes til at sætte sprøjten tæt på opgaven og f.eks. op over en hæk, så der ikke er unødvendige forhindringer, når slangen skal føres frem til arbejdsstedet.

Sprøjterne anvendes naturligvis mest til traditionel ukrudtsbekæmpelse, men er også effektiv, miljøvenlig (og billig), når der skal bringes gødning ud på plæner og afgrøder. Med flydende gødning i tanken og præcis bomføring kan man gødske lige til kanten - men ikke længere! Og hele arealet får samme dosering uanset om det er inde på midten eller ude ved kantstenen.

Flere og flere minilæssere med kabine

Hvor det for bare får år siden var højest usædvanligt at se en minilæsser med kabine, fortæller Tommy Kærgaard fra HCP, at der nu er flere og flere, der ofrer de relativt få penge ekstra, det koster at få en komfortkabine, når de køber en MultiOne.

- På gårdene er det stadigvæk et særsyn med kabine, men til boligforeninger, kommunale parkafdelinger etc. er der mange, som vælger kabineløsningen. Det hænger sammen med, at disse kunder anvender minilæsserne som redskabsbærere, og chaufførerne derfor kører mange timer dagligt med f.eks. græspleje, renholdelse eller glatførebekæmpelse.

Han mener, at kabinerne ikke blot giver komfort, men også forøger sikkerheden, for chaufførerne sidder godt beskyttet i en kabine, uanset om de slår græs, klipper hæk eller sprøjter.

Læs også