bannerPos

Stor svensk maskinhandler bliver ny Bredal-forhandler

- Vi har mange loyale kunder, og de har presset på for, at vi skulle tage Bredal ind i sortimentet, siger Jan-Erik Hovlin, salgschef i Gunnars Maskiner AB.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
24-08-2020 11:41
Gunnars Maskiner AB satser eksklusivt på Bredals kalk- og gødningsspredere.

Bredal A/S, specialist i kalk- og gødningsspredere, udvider nu det svenske forhandlernet med en af landets største John Deere-forhandler: Gunnars Maskiner AB. Begge parter ser store fordele i samarbejdet.
 
Pr. 15. august er Gunnars Maskiner AB med hovedkvarter i Åsarp ny svensk forhandler af Bredals brede program af kalk- og gødningsspredere. Gunnars Maskiner har syv afdelinger, der dækker Västra Götaland, med Göteborg i vest og området mellem Vänern og Vättern i øst. Det er dette område, som forhandlingen omfatter.
 
Hos Gunnars Maskiner, som er en af Sveriges største John Deere-forhandlere, har de længe ledt efter et stærkt brand inden for kalk- og gødningsspredere, som kunne passe ind i deres strategi med fokus på det digitale og opkoblede landbrug. 
 
Gunnars Maskiner arbejder kun med nogle få nøgleleverandører, og inden for kalk- og gødningsspredere bliver Bredal den eneste samarbejdspartner.
 
- Bredal udfylder et hul i vores sortiment, og så passer de fantastisk godt til vores program af John Deere-traktorer. Vi har mange loyale kunder, og de har presset på for, at vi skulle tage Bredal ind i sortimentet, siger Jan-Erik Hovlin, salgschef i Gunnars Maskiner AB. 
 
Ifølge Jan-Erik Hovlin fungerer Bredals sprederprogram, med deres Isobus-opkoblinger, rigtig godt med John Deere-traktorernes GPS-systemer, og så har han hørt meget positivt fra forhandlerkolleger, der allerede sælger Bredal i Sverige. 

- Gunnars Maskiner er den ideelle samarbejdspartner for os. De henvender sig til de førende landmænd, som ønsker den højeste præcision og en kvalitet, der holder til intensivt brug, siger Jacob Bangsgaard, salgsansvarlig for Norden hos Bredal A/S. 
 
Ifølge Jacob Bangsgaard er det et gennembrud i Västra Götaland. Det er et vigtigt landbrugsområde i Sverige, og her har Bredal indtil nu manglet en stærk forhandler. 
 
Han fortæller videre, at Bredal gennem de senere år har investeret meget i teknologi og digitale løsninger. Kalk- og gødningssprederne kan opfylde kravene inden for præcisionslandbrug, og det har været afgørende for det nye samarbejde.
 
Hos Bredal ser de også et stort potentiale i aftalen.
 
- Vi har gennem flere år arbejdet på at styrke vores position på det svenske marked. Med Gunnars Maskiner som forhandler er vi kommet et godt skridt i den rigtige retning, siger Jacob Bangsgaard. 
 
Konkret har Gunnars Maskiner allerede bestilt de første tre Bredal-gødningsspredere med sektionskontrol og Isobus-opkobling, så de er klar til at levere til deres kunder her i efteråret.
 
Bredal har nu seks svenske forhandlere med i alt 19 afdelinger.

hka

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next