Svensk tre-i-ener

Knækstyret letvægter træder varsomt i skovbunden på enten hjul eller bælter.

MASKINE Som regel er der en god årsag til, hvis en skoventreprenør ikke har været i skoven i flere måneder. For eksempel, at det simpelthen ikke har været muligt at køre i skoven på grund af store regnmængder.

Men med en let svensk knækstyret skovmaskine, Terri, der importeres af Special Maskiner A/S i Rudkøbing, er det muligt at køre i skoven – selv under våde forhold.

- Den svenske fabrik i Alfing i Småland producerer Terri-skovmaskiner i tre varianter, fortæller forklarer direktøren bag Special Maskiner, Lennart Ahlefeldt-Laurvig, og tilføjer:

- Som ren skovningsmaskine eller udkørselsmaskine og en kombi-model, der både kan skove træer, men også ændres til en udkørselsmaskine, har vist sig at have store interesse for danske skovejere.

Forvandling på et kvarter

Kombi-udgaven af den svenske skovmaskine, Terri 34 C, fås med hjul eller med bælter. Kombi-udgaven kan ændres fra skovnings- til udkørselsmaskine på et kvarter.

- Det er denne udgave, der tiltaler flest danske skovejere på grund af de mange muligheder maskinen tilbyder, siger Lennart Ahlefeldt-Laurvig.

Skovmaskinens kran er en svensk Mowi P40T, hvor T’et står for en teleskopkran med en rækkevidde på 7,5 meter.

Hele skovmaskinen er nem at komme rundt med i skoven. Den er blot 2,05 meter bred i kombi-udgaven og med bælter er bredden 1,9 meter. Skovmaskinen er udstyret med en 75 hk Caterpillar motor.

pj

Læs også