EuroTier er tilbage

EuroTier-udstillingen er igen fysisk tilbage og bliver afholdt i november måned i dagene 15. til 18. i Hannover Messecenter. De store messehaller i Hannover bliver fyldt med 1.700 udstillere fra hele 55 lande verden over. 18 innovationer er blevet præmieret med fire guldmedaljer og 14 sølvmedaljer og tre med Animal Welfare Award.

Godt 1.700 udstillere stiller igen stand op i Hannover Messecenter, når EuroTier-udstillingen igen afholdes fysisk i november måned fra 15. til 18. november. Udstillingen er målrettet de animalske producenter indenfor mælkeproduktion, opdræt, kyllinge- og svineproduktion over til bioenergi. Arkivfoto

Godt 1.700 udstillere stiller igen stand op i Hannover Messecenter, når EuroTier-udstillingen afholdes fysisk i november måned fra 15. til 18. november.

Udstillingen er målrettet til de animalske producenter indenfor mælkeproduktion, opdræt, kyllinge- og svineproduktion over til bioenergi.

Det samlede udstillingsareal er på omkring 250.000 kvadratmeter. De 1.700 udstillere, der er tilmeldt Hannover-udstillingen, kommer fra 55 forskellige lande udenfor Tyskland. Udstillere uden for Tyskland tæller blandt andet Holland med 165, Frankrig 115, Italien 102, Spanien 95 og Danmark med 54 udstillere. Dermed har Danmark den femtestørste repræsentation på EuroTier-udstillingen.

Ifølge arrangøren, DLG i Frankfurt am Main, (German Agricultural Society) eller (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft eV), regnes udstillingen for den mest trendsættende udstilling af sin art i verden, blandt andet er der allerede nu godkendt 185 Innovation Award EuroTier, og 18 af dem er blevet præmieret med fire guldmedaljer og 14 sølvmedaljer og tre med Animal Welfare Award af et internationalt 28 personers ekspertpanel.

Positive tendenser

DLG-Agrifuture Insights fremlagde en række nye internationale markedsanalyser, der undersøger om eksempelvis krigen i Ukraine, coronapandemien, ASF (afrikansk svinepest) CAP-reformen og klimaændringerne, har påvirket landmændenes erhvervsklima, investeringslyst med videre.

- Godt 2000 landmænd har svaret på en række spørgsmål, og nogle af konklusionerne i markedsanalysen er blandt andet, at mange landmænd ser store udfordringer for deres bedrift i fremtiden set i lyset af krigen i Ukraine, klimaændringer og de mange politiske restriktioner landbruget bliver pålagt i Europa, sagde Dr. Lothar Hövelmann, CEO for DLG, på et netop afholdt pressemøde i Göttingen i Tyskland forud for EuroTier-udstillingen, og fortsatte:

- Der er også positive tendenser i analysen, der blev gennemført i juli måned, blandt andet siger 75 procent, at de planlægger at investere i deres bedrift indenfor de næste 12 måneder.

Mælkeproducenter planlægger primært investering i udstyr til automation og digitalisering af deres arbejdsopgaver. Svineproducenter har fokus på dyrevelfærd, hygiejne og foder.

Tilbage til normal business

DLG har fået ny topledelse i Frankfurt am Main. Dr. Reinhard Grandke er gået på pension, og han er blevet erstattet af to personer. Dr. Lothar Hövelmann, der har været ansat i DLG i mange år, er blevet administrerende direktør for DLG e.V.- aktiviteterne og Freya von Czettritz er blevet administrerende direktør for DLG-Holding GmbH.

- Vi er tilbage til normal business igen efter tre år med coronalukninger over hele verden. Det har været en tid, hvor vi har kørt på lavt blus, men ikke truet på vores eksistens, siger dr. Lothar Hövelmann til Effektivt Landbrug.

- Jeg tiltrådte stillingen for 14 dage siden, men har været en del af DLG i mange år. Nu er vi endelig tilbage, og alle vores udstillinger i år er blevet gennemført, ligesom vi også regner med at gennemføre alle til næste år, påpeger han.

Parrallelt med EuroTier-udstillingen afholdes ligeledes EnergyDecentral-udstillingen, der fokuserer på grøn energi, forsyning, udstyr til produktion af grøn energi og opbevaring.

Fakta om EuroTier

Tidspunkt: 15. til 18. november 2022

Sted: Hannover Messecenter

Åbent dagligt fra 9.00 til 18.00

Arrangør: DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) eller (German Agricultural Society)

1.700 udstillere fra 55 lande

250.000 kvadratmeter udstillingsareal

16 haller

DLG-ledelse: Dr. Lothar Hövelmann er administrerende direktør for DLG e.V.- aktiviteterne, og Freya von Czettritz er administrerende direktør for DLG-Holding GmbH

Besøgende:

2008: 130.798

2010: 144.985

2012: 159.896

2014: 156.566

2016: 162.729

2018: 154.948

Læs også