Miljøledelsen kan samles i en app

Fra den 21. februar bliver det lovpligtigt med miljøledelse på alle husdyrbrug. Patriotisk Selskab har et redskab klar, der kan skabe overblik.

Ifølge miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen har man med Patriotisk Selskabs app nemt ved at vise kommunen, at der leves op til lovgivningen omkring miljøledelse. Arkivfoto
Ifølge miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen har man med Patriotisk Selskabs app nemt ved at vise kommunen, at der leves op til lovgivningen omkring miljøledelse. Arkivfoto

Senest den 21. februar skal alle IE-husdyrbrug have miljøledelse samt vedligeholdelses- og reparationsplaner. Patriotisk Selskab meddeler i den forbindelse, at de kan samle det hele i en app.

- Hvis du vælger at leve op til de nye krav med Patriotisk Selskabs app, vil vi starte med at aftale et intromøde med dig, hvor vi blandt andet hjælper dig med at fastlægge dine miljømål for det kommende år. Herefter laver vi en skræddersyet profil til dig i appen med dine miljømål, oplyser miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen.

I appen får man dels overblik over miljømål. Blandt andet får man en notifikation tre dage i forvejen, når et miljømål skal kontrolleres. Appen kan både indstilles til at give påmindelser månedligt, kvartalsvis og årligt. Når kontrollen er foretaget, kan man tage et billede med appen – for eksempel af vandmåleren – og skrive en kommentar.

Nemt at vise kommunen

Appen kan også bruges i forhold til påmindelser om flydelagskontrol og kontrol af reparations- og vedligeholdelsesplaner. Desuden giver den mulighed for at inddrage medarbejderne i forhold til kontrollen – måske er det en medarbejder, der skal have en notifikation på sin telefon i stedet for ejer.

Ifølge miljøkonsulenten har man på den måde nemt ved at vise kommunen, at der leves op til lovgivningen, hvis man får et tilsynsbesøg. I december trækker Patriotisk Selskab desuden en rapport, som viser, at kravet om miljøledelse med mere er opfyldt. Rapporten skal sendes til kommunen inden årets udgang.

Ifølge Patriotisk Selskab koster det 500 kroner om måneden at få miljøledelse med appen. Med i prisen ligger et årligt møde med en konsulent fra Patriotisk Selskab, der hjælper med at fastsætte miljømål for det kommende år og tilpasse profilen i appen herefter.

IE-husdyrbrug

Husdyrbrug, som er godkendt til flere end 750 stipladser til søer, flere end 2.000 stipladser til fedesvin (over 30 kg) eller flere end 40.000 stipladser til fjerkræ, efter § 16 a, stk. 2, i husdyrbrugloven, § 12, stk. 1, nr. 1-3, i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug eller § 33 i lov om miljøbeskyttelse.

Kilde: Landbrugsinfo.dk

Læs også

SF vil udtage lavbundsjord i en fart
Styrelser om minkgrave: - Vi er ikke akut bekymrede over situationen
Nye multifunktionelle jordfordelingsprojekter på vej
Ufaglig kritik af landbruget
Trecifret millionbeløb afsat til oprensning af generationsforureninger
Formand: Fjern alle boringsnære beskyttelsesområder