Dansk kalvekød sætter CO2-bundrekord

Den danske kalvekødsproduktion sætter det laveste CO2-aftryk nogetsteds i verden. Desuden overgår de dyrevelfærdsmæssige normer herhjemme udlandets.

Hvis man sætter pris på kalvekød, er der tungtvejende grunde til at vælge dansk produceret kalvekød frem for importeret.

Det påpeger formanden for foreningen Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen.
 
Hans forklaring er blandt andet, at dansk kalvekød produceres på en måde, der ligger i den absolutte top på verdensplan med hensyn til klimavenlighed.
 
- På grund af løbende forskning og udvikling af produktionssystemerne herhjemme sætter den danske kalvekødsproduktion det laveste CO2-aftryk nogetsteds i verden, lyder det fra Lasse Olsen.
Det er påvist i projektet Kalve- og oksekød fra oktober sidste år ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.
 
Flere grunde til at købe dansk
- Køber man dansk kalvekød i stedet for udenlandsk, bidrager man i øvrigt til at mindske eksporten af danske kalve til opfedning i udlandet, hvor de dyrevelfærdsmæssige normer ikke kan måle sig med de danske, siger Lasse Olsen.
 
I øjeblikket eksporteres der omkring 30.000 kalve om året til opfedning i udlandet, fortrinsvis Holland.
 
Lasse Olsen gør desuden opmærksom på, at et betydeligt antal danske tyrekalve af racen jersey hvert år aflives, fordi der ikke er økonomi i at fede dem op. Dette tal kan man også være med til at bringe nedad, hvis man vælger dansk kalvekød frem for udenlandsk.
 
- Der er også god grund til at vælge dansk kalve- og oksekød frem for kød fra Sydamerika, hvor der fældes regnskov for at skaffe plads til husdyrhold, påpeger Lasse Olsen.

Læs også