Rumænsk senat vil forbyde minkfarme

Et lovforslag om at forbyde chinchilla- og minkfarme er blevet stemt igennem i det rumænske senat. Det betyder, at et forbud mod pelsdyravl i landet kan være på vej.

Det rumænske senat har stemt et lovforslag igennem om at forbyde pelsdyravl efter en undersøgelse af Humane Society International/Europe, der afslører alvorlige dyrevelfærdsproblemer.

Det skriver Humane Society International/Europe i en pressemeddelelse.

Chinchillaer og mink er de eneste arter af pelsdyr, der opdrættes intensivt på pelsdyrfabrikker i Rumænien. Hvis det lykkes, vil forbuddet derfor betyde enden på pelsdyravl i landet. 

I september i år afslørede interesseorganisationen resultaterne af sin undersøgelse på flere af Rumæniens chinchillapelsfarme og dokumenterede alvorlige dyrevelfærdsproblemer, herunder dyr, der var indespærret i små trådnetbure, hvor hunnerne blev tvunget ind i en cyklus med næsten evig avl, uden total hensyntagen til artens naturlige adfærd, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Lovforslaget så dagens lys i oktober i år, og afstemningen i Rumænien kommer samtidig med, at der også er voksende opbakning i hele Europa til et forbud mod pelsdyravl. 

Det europæiske borgerinitiativ »Fur-Free Europe«, der blev lanceret i maj, og støttes af mere end 70 organisationer, har allerede indsamlet mere end 1,1 millioner underskrifter fra EU-borgere. 

Læs også