Danmarksmestre i blomster

I Holstebro og Struer kommuner er 8 kilometer blomster klar til at blive plukket.

Holstebro Struer Landboforening har igen i år sået blomsterstriber i Holstebro og Struer kommuner. I alt er der sået 8 kilometer 30 forskellige steder. Blomsterne står nu i fuldt flor og er klar til at blive plukket.

Projektet med såning af blomsterstriber blev startet sidste år i anledning af foreningens 200-års jubilæum. Det var en kæmpe succes med mange positive tilbagemeldinger.

For at ingen skal være i tvivl om hvor blomsterne kan plukkes har Anders Ørts og Ejvind Hansen opsat skilte ved alle markerne. Straks skiltene var opsat var mange i gang med at plukke blomster.

Den tørre sommer har betydet at der fortsat er frø der endnu ikke er spiret. Med de mere end 15 arter der indgår i frøblandingen er der rig mulighed for at få en flot buket.

Anders Ørts er ansvarlig for blomsterstriberne og fortæller at landmændene er meget interesseret i at få sået blomsterstriber.

- I blomsterstriberne er der meget mad til fugle og bier. Jeg er derfor utrolig stolt over at landmændene i Holstebro og Struer de sidste to år har sået mere end 150 kilometer blomsterstriber og faunastriber. Det er uden sammenligning de to kommuner i Danmark der har sået det største areal – vi kan vel godt kalde os danmarksmestre slutter Anders Ørts.

Blomster- og faunastriber

Landmændene i Holstebro og Struer kommuner har taget blomster- og faunastriberne til sig.

Kilometer såede blomsterstriber: 7 i 2020 – 8 i 2021

Kilometer såede faunastriber: 83 i 2020 – 65 i 2021

Arbejdet med såning af blomsterstriber er frivilligt udført af Kristian Borup og Ejvind Hansen fra Naur, DSV har sponseret alle frøblandinger. Landmænd i Holstebro og Struer har vederlagsfrit lagt arealer til.

Læs også