Arbejder for ny nationalpark

Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune vil finde engagerede borgere til at hjælpe med at sikre, at Nationalpark Skjern Å bliver en realitet

Dronning Margrethe havde i 2011 sat kryds i kalenderen til at åbne en ny nationalpark i Skjern Å, men det blev aflyst i sidste øjeblik. Nu forsøges der igen, og byrådspolitikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune kommer med et specielt initiativ.
De søger fire engagerede borgere til at involvere sig i arbejdet, så Danmarks næste nationalpark bliver omkring Skjern Å.
- Skjern Å med hele ådalen og Danmarks eneste floddelta er et fuldstændig unikt naturområde, og det har længe været et ønske hos mange, at vi kunne sætte Skjern Å eftertrykkeligt på danmarkskortet i form af en nationalpark. Derfor er jeg glad for, at byrådet godkendte kommissoriet bag Nationalpark Skjern Å, og at vi nu er kommet så langt, at vi skal ud og have fundet de sidste medlemmer til det udvalg, der skal arbejde for, at nationalparken bliver en realitet, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard.
 

Landboforening med

Sammen med Søren Elbæk og Kristian Andersen, henholdsvis første og anden viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, blev Hans Østergaard på byrådsmødet udnævnt til kommunens nye Nationalpark Skjern Å-udvalg. Udover de tre toppolitikere er der en plads til en politiker fra Herning Kommune, der samarbejder med Ringkøbing-Skjern Kommune om nationalpark-ansøgningen.
De tre interesseorganisationer, Danmarks Naturfredningsforening, Vestjysk Landboforening og Friluftsrådet, har desuden fået hver en plads i udvalget.
»Der kommer dog til at løbe meget vand gennem Skjern Å, før en udnævnelse som nationalpark kommer på plads. Foreløbig levner loven om nationalparker og den medfølgende bevilling på finansloven kun politisk vilje og statsfinansiering til fem nationalparker i Danmark. De fem er allerede oprettet, og derfor kræver det, at forligspartierne bag loven udvider aftalen, hvis Nationalpark Skjern Å skal blive en realitet«, erkender Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs også