Ulv dræbte seks lam ved Esbjerg

Ulve fortsætter deres hærgen i Jylland – senest er det gået ud over en fårebesætning ved Esbjerg – seks lam dræbt

Ulven har slået til igen – denne gang ved Esbjeg, hvor seks lam er blevet dræbt. Arkivfoto
En ulv har i april dræbt seks lam i en fårebesætning syd for Esbjerg. Det oplyser Miljøstyrelsen efter DNA-analyse af prøver fra lammene.
Efter Miljøstyrelsens vurdering er der tale om en enlig, strejfende ulv, men husdyrholderen vil, som det er tilfældet ved ulveangreb generelt, blive tilbudt udlån af akutte afværgemidler samt råd og vejledning om mere permanente afværgeforanstaltninger.
Yderligere test skal vise, om der er tale om en ny ulv i Danmark eller en af hvalpene fra Stråsø-koblet. Miljøstyrelsen må således mene, at det ikke er en af forældreulvene fra den vestjyske ulvezone.
Ifølge Miljøstyrelsen er der ikke tidligere dokumenteret ulv i området, og man vurderer som nævnt, at det er "en enlig, strejfende ulv", der står bag angrebet på de seks lam. Ifølge ulvejægeren Jesper Schytte har der dog været en lang stribe observationer af mulige ulve sammen i området gennem det seneste halve år. Herunder muligvis ynglende ulve.
 

Mange meldinger om ulve

De grønne prikker på kortet i denne artikel viser de steder på egnen, hvor Jesper Schytte i perioden december 2017 til maj 2018 har fået meldinger fra lokale jægere og borgere.
-  Det er jo temmelig massivt. Jeg har en enkelt melding fra Blåvand, der går ud på en synsobservation af fire ulve, og så har jeg to observationer på fire ulve lige nord for Esbjerg, samt to synsobservationer af fire ulve i ådalen syd for Ribe, siger Jesper Schytte, og fortsætter:
- Jeg tolker det som om, at sidste års hvalpe er trukket sydpå fra Blåvand/Vejers-området, og at de gamle er i gang med nye hvalpe deroppe. Det er en ret lige linie oppe fra Vejers med observation af tre ulve i december 17 og så ned til observation af fire ulve i ådalen ved Ribe den 14. maj", oplyser Jesper Schytte til facebooksiden 'Her er ulven i Danmark.
 
 

Læs også