WorldSkills 2024: Bronze til Birgitte

Birgitte Brunsgaard Jacobsen er den første kvinde nogensinde til at komme på podiet ved et WorldSkills i faget »Heavy Vehicle technology« – landbrugsmaskinmekaniker på dansk.

Hun hev en bronzemedalje hjem till Danmark ved WorlsSkills.

Ikke alene Birgitte kom på podiet. Det gjorde flisemurer Kristian Bak Hansen også. Han vandt en guldmedalje for Danmark for første gang i 13 år.

- Det er helt fantastisk, at Kristian tager guldet. Han er en virkelig sej gut, der har trænet og knoklet for det her resultat i årevis, og nu kan han kalde sig verdensmester. Bronzemedaljen til Birgitte er også meget imponerende. Det er en virkelig flot indsats af hele det danske skillslandshold, der viser, hvor fantastisk dygtige vores unge lærlinge er i Danmark. Jeg er simpelthen pavestolt, siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel.

Begge de to danske medaljetagere deltog også ved sidste års europamesterskaber og kunne dermed tage den indsamlede erfaring med helt op på medaljepodiet. Sidste gang Danmark fik en guldmedalje var ved verdensmesterskaberne i London i 2011, hvor deltagerne i fagene murer og maler kunne stille sig øverst på skamlen. De seneste medaljer ved et WorldSkills var i 2017, hvor fagene kok og landbrugsmaskinmekaniker opnåede bronze.

Det danske Skillslandshold modtog »Medallion for Excellence« i ni fag.

- Der skal lyde en stor ros til de danske landsbrugsmaskinmekanikere – de har en fantastisk opbakning fra både virksomheder, skoler og det faglige udvalg. Derfor uddanner de også unge mekanikere i verdenseliten, hvilket er tydeligt med Birgittes flotte medalje. Og når vi samtidig får en guldmedalje til flisemureren og ni medallion of excellence, så viser det, at de danske virksomheder, skoler og organisationer gør et fremragende arbejde, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen.

Danmark ender på en samlet 14. plads ud af 70 deltagende lande fra hele verden på »Nation Ranking« listen, hvilket er langt bedre end forventet for et land af Danmarks størrelse.

Læs også