Bæredygtigt Landbrug har fundet ny direktør

Steen-Flemming Stevns Elmarlund tiltræder den 1. september som ny direktør for Bæredygtigt Landbrug.

Steen-Flemming Stevns Elmarlund tiltræder posten som ny administrerende direktør for Bæredygtigt Landbrug den 1. september 2022.

- For mig er det her ikke en endeløs kamp mellem stat, politikere, fødevareindustri og landmænd, men snarere en fælles mission, som alle burde kunne blive enige om, og som jeg personligt glæder mig til at bidrage til, siger han og fortsætter:

- Jeg tror, at en del af udfordringen og opgaven handler om at skabe fokus på, fælles ansvar for samt anerkendelse af landbruget som hovedleverandør af både mad, energi og aktivitet i landdistrikterne.

Steen-Flemming Stevns Elmarlund kommer fra en baggrund med mangeårig erfaring inden for strategisk ledelse og kommunikation fra anerkendte virksomheder som Det Berlingske Hus, Jysk, Ecco og Lego.

Han har også været bestyrelses- og rådsformand og har et indgående kendskab til bæredygtighed og cirkulær økonomi fra industrien.

Politisk kampplads

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, mener, at Steen-Flemming Stevns Elmarlund er et stort plus for foreningen.

- At han ikke er landmand, ser jeg ikke som en ulempe. Snarere tværtimod. For via sit arbejde med kommunikation i større virksomheder, så har han jo god kendskab til, hvordan man kommunikerer i situationer, hvor vi måske ikke altid har været lige heldige, lyder det fra Peter Kiær.

- Det er en god ting at få én udefra, der ser på det gennem andre briller. Han skal jo manøvrere i vores verden, hvor landbruget er en politisk kampplads, og der tror jeg, han har rigtig gode kompetencer, siger Peter Kiær og fortsætter.

- Overordnet set har det været en utrolig spændende proces, hvor vi har haft mange gode kandidater, og vi har også haft mange seriøse til samtale. Det har været meget positivt.

Imponerende resultater

Den nye direktør afløser Hans Aarestrup, som for kort tid siden forlod posten for at tiltræde en lignende stilling i Dansk Svineavl. Steen-Flemming Stevns Elmarlund glæder sig til at være flankeret af en stærk organisation med fagspecialister, jurister og journalister samt med en bestyrelse, der har en omfattende viden om planteavl, biodiversitet, stordrift plus såvel konventionelt som økologisk landbrug.

- Det er et godt udgangspunkt for en spændende rejse, der helt sikkert vil have basis i det allerede solide fundament og de imponerende resultater, Bæredygtigt Landbrug har opnået. Men givetvis også med en anderledes dialog og indgangsvinkel qua min position i andre brancher.

- Naturligvis uden, at vi skal gå på kompromis med den sædvanligvis frække og pågående stil eller kravet om en faglig og juridisk korrekt regulering af erhvervet. Og så glæder jeg mig i øvrigt til at komme på græs, lyder det fra den nye direktør.

Læs også