Kragmann-lærling modtager legat på 15.000 kroner

21-årige Mathias Kristensen fra maskinhandler Kragmann A/S i Middelfart har modtaget Sydbank Fondens lærlingelegat på 15.000 kroner.

Mathias Kristensen er fra Otterup på Fyn og er netop blevet færdig som landbrugsmaskinmekaniker. Uddannelsen er blevet taget på Erhvervsskolerne i Aars.

Sydbank Fonden ønsker at hædre landets mange dygtige lærlinge. Derfor uddeler fonden i år 60 lærlingelegater som et led i sin indsats for at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse.

Hvert legat lyder på 15.000 kroner, og modtagerne kan bruge pengene til fx at videreuddanne eller opkvalificere sig eller på andet, der har relation til deres fag. Det er helt op til lærlingen selv.

Lærlingelegatet er en udløber af Sydbank Fondens støtte til forskning på Center for Ungdomsforskning, CeFU, som stiller skarpt på den faglærte arbejdskraft, og som gør os klogere på fravalg og frafald fra elevernes side. Samtidig kommer forskerne med konkrete forslag til, hvordan virksomheder og uddannelserne kan imødekomme frafaldet.

Læs også