Uændret notering i Himmerlandskød

Markedet for okse- og kalvekød holder overordnet set skansen med en pæn afsætning i både ind- og udland, oplyser det private slagteri Himmerlandskød A/S.

- Den delvise genåbning af restaurationsbranchen medfører gode ordrer på burgerbøffer, der sætter ekstra skub i hakkekødslinjen på vores fabrik i Farsø, hvor Himmerlandskøds produkter opskæres og pakkes.

- Afsætningen af det øvrige sortiment af vores produkter er pæn både til detailhandlen og Foodservice-sektoren. Især sidstnævnte er på vej godt op i gear som følge af danskernes flotte opbakning til, at det igen er muligt at samles om den gode smag på restauranter og cafeer.

- Der er desuden en god efterspørgsel efter bagfjerdinger og rygge på de sydeuropæiske eksportmarkeder - specielt i Italien, lyder det fra Himmerland, der holder noteringen uændret.

Flere svin i verden

Den globale svinebestand er øget med 15 procent i 2021. Det skriver Tican i et nyhedsbrev med euromeatnews.com som kilde.

- Afrikansk svinepest er fortsat en udfordring i Asien, hvor Kina mistede næsten 8 procent af sin svinebestand i 1. kvartal af 2021. Den globale svinebestand blev anslået til 753 millioner dyr i starten af ​​2021, en stigning på 15 procent i forhold til 2020, men stadig et stykke fra de 781 millioner dyr, der udgjorde bestanden i 2018, lige før udbruddet af afrikansk svinepest i Kina.

- EU, USA, Canada og Brasilien forbliver sandsynligvis vigtige leverandører af svinekød til Kina i hele 2021. Den globale svineproduktion forventes at stige med 5 procent i 2021 og nå op på 101,5 millioner ton (USDA), da nogle af de største asiatiske svinekødsproducenter forventes at fortsætte med at genopbygge produktionen, og overvinde eftervirkningerne af afrikansk svinepest, skriver Tican, og tilføjer:.

- På den anden side kan krisen i Kina gavne producenter af oksekød og fårekød, idet tendenser i forbruget forventes at ændre sig de kommende år.

Læs også