Nyt samarbejde om investeringer i bæredygtighed

- Kravet om landbrugets 70 procent-reduktion frem mod 2030 begynder at kunne mærkes rundt omkring på bedrifterne. Det kræver, at vi i endnu større grad går fra at tænke kortsigtet til at tænke mere taktisk og åbne flere døre for øget udviklingskapital. Derfor har vi sammen med Agrovi lyst til at gå forrest med nye fundingmuligheder, der bidrager til udviklingen af dansk landbrug og udnytte data om landbruget på nye, konstruktive måder, siger Jeannette Ørbeck, der er udviklingsdirektør i KF Miljø om et nyt samarbejde mellem de to.

- Vi har en kundegruppe som i større og større grad modnes i forhold til, hvordan hele klimadimensionen spiller sammen med deres økonomiske situation. De vil rigtig gerne have del i de nye tilskudsordninger, der begynder at vise sig på markedet, og er nysgerrige på, hvad det kan betyde for deres virksomheds fremtid i en klimasammenhæng. Den udvikling vil vi rigtig gerne hjælpe landmændene med at kunne dokumentere, så de får værdi af deres indsats, fortæller Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi.

En del af indsatsområderne bliver blandt andet at sikre, at danske landmænd kan opfylde EU-reglerne vedrørende ESG-krav.

Læs også