Kinesiske mega-producenter af svinekød

Avlsselskabet Genesus offentliggør hvert år en liste over de største svineproducenter globalt. Seks kinesiske virksomheder er blandt top-10-producenter globalt. Det skriver Tican i sit nyhedsbrev med Pig Progress som kilde.

40 af verdens mega-producenter kontrollerer 16,5 millioner søer.

2021-listen indikerer en stigning i Kinas so-bestand på næsten 5 millioner søer.

Uden for Kina er der næsten ingen ændring i antallet af søer, og det afspejler svinesektorens situation under Covid-19-pandemien.

 

Hæver oksekødsnoteringen med 50 øre

Grundet positiv efterspørgsel sætter den private slagter Himmerlandskød noteringen op med 50 øre pr. kg på alle kategorier gældende fra denne uge.

- Sommerferieperioden nærmer sig med hastige skridt, og markedet for okse- og kalvekød er dermed på vej ind i de varmere måneder. Afsætningen af de dyrere udskæringer til det danske marked forløber positivt – særligt grill-egnede stege. Handlen med hakket oksekød ligger ligeledes på et pænt niveau med en øget efterspørgsel, skriver slagteriet i en markedskommentar.

Himmerlandskød bemærker videre, at salget til foodservice – herunder restaurationsbranchen – er fortsat på vej op i tempo med gode ordrer for perioden.

- Kantinebestillinger og større selskaber lader endnu vente på sig, men sidstnævnte begynder dog at røre på sig i takt med forsamlingsforbuddets udfasning, lyder det.

Eksporten til de sydeuropæiske markeder er opadgående, og der sendes en øget mængde bagfjerdinger og rygge afsted til både nye og eksisterende kunder.

Himmerlandskød slagter i denne uge på slagterierne i Aalestrup, Hadsund og Kjellerup. I uge 28 holder Hadsund og Kjellerup på sommerferie, og Kjellerup holder også ferie i uge 29. Derefter er det Aalestrups tur til at holde lukket i uge 30.

Læs også