Manglende Kina-eksport rammer svinenoteringer

De europæiske svinenoteringer falder tungt, fordi Kina ikke længere aftager de samme mængder svinekød fra Europa, som de har gjort tidligere på året.

Det konstaterer den tyske producentforening ISN ifølge en meddelelse fra Danske Svineproducenter.

Noteringen i Spanien, der er den bedste i EU, er faldet otte uger i træk, denne gang fra 1,709 til 1,684 euro pr. kg. På de næste pladser ser vi Frankrig og Danmark, mens Tyskland ligger på fjerdepladsen med en notering på 1,316 euro pr. kg.

Den hollandske notering ligger på sidstepladsen.

Det kød, der før blev sendt til Kina, ryger nu ofte ud på det europæiske marked, og det er med til at presse priserne.

Venter fortsat højere renter sidst på året

Danske Bank forventer i en renteprognose, at de amerikanske renter vil stige sidst på året i takt med, at væksten for alvor spreder sig til arbejdsmarkedet, og den amerikanske centralbank Fed starter nedskaleringen (tapering) af obligationsopkøbene.

- Vi venter, at den 10-årige rente rammer 1,7 procent (2,0 procent) ultimo året og 2 procent (2,2 procent) på 12M sigt (tallene i parentes er fra bankens seneste renteprognose, red.).

De næste måneder venter banken et blandt billede med en lille pil opad for både de europæiske og amerikanske lange renter.

I euroområdet har Danske Bank nedjusteret sine forventninger til det 10-årige renteskøn.

- Vi venter at den 10-årige tyske rente stiger til -0,25 procent (0.0 procent) ultimo året og til 0,1 procent (0,3 procent) på 12 måneders sigt, skriver banken.

- I Danmark venter vi fortsat en selvstændig dansk rentenedsættelse på 10 bp til -0,6 procent i løbet af de kommende tre måneder….. I 2022 kan 1,5%-lånet få comeback.

Læs også