Landbrugsskole styrker lederuddannelsen

Landbrugsskolen Sjælland i Høng opgraderer nu lederuddannelserne produktionsleder og agrarøkonom. Det betyder, at man fremover kan opnå en akademiuddannelse i Økonomi og ressourcestyring, som er fuldt integreret i undervisningen.

Skolens tiltag sker i samarbejde med Zealand – Sjællands Erhvervsakademi.

- Samarbejdet sker konkret ved, at undervisere fra Zealand kommer til Landbrugsskolen Sjælland, hvor de gennemfører undervisningen i fagene på akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring. Det drejer sig om Ledelse i praksis, Erhvervsøkonomi, Hovedopgave i økonomi og ressourcestyring, m.fl., forklarer forstander på Landbrugsskolen Sjælland, Henrik Jensen.

Han tilføjer, at en implementering af akademifagene i produktionsleder- og agrarøkonomuddannelserne giver eleverne nye muligheder for at opnå merit og/eller læse videre på videregående uddannelser, eksempelvis HD (erhvervsøkonomisk diplomuddannelse).

Millionoverskud i Fasterholt Maskinfabrik

2021-regnskabet for Fasterholt Maskinfabrik A/S, Brande, viser et positivt resultat på 14,5 millioner kroner – en vækst på 24 procent i forhold til 2020-regnskabet.

Egenkapitalen er nu på 62 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste års regnskab, hvor egenkapitalen lå på 56,8 millioner kroner.

Afkastningsgraden er på 11,64 procent. Afkastningsgraden kan give et indtryk af virksomhedens evne til at generere overskud ud fra den indskudte kapital.

Firmaet er ledet af Rikke Kjær Pedersen.

Resultat i Rydalsgaard viger

Rydalsgaard ApS ved Tjele viser positivt resultat trods en nedgang i forhold til 2020. Det viser et nyt 2021-regnskab for virksomheden.

Med en tilbagegang på 45 procent fra sidste år ender det samlede resultat på 94.631 kroner. Regnskabet viser en samlet egenkapital på 10,3 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste års regnskab, hvor egenkapitalen lå på 10,2 millioner kroner.

Endvidere viser regnskabet en forrentning af egenkapitalen på 1,17 procent og en afkastningsgrad på 1,12 procent.

I spidsen for firmaet står Christian Ditlev von Lüttichau.

Årsregnskab for Skårupgård viser vækst

Med en vækst på 37 procent siden sidste regnskab viser skovvirksomheden Skårupgård ApS ved Tjele et positivt årsresultat for 2021 på 274.663 kroner.

Egenkapitalen er på 562.532 kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste års regnskab, hvor egenkapitalen lå på 287.869 kroner. Det giver en forrentning af egenkapitalen på 62,60 procent og en afkastningsgrad på 0,96 procent.

Firmaet er ledet af Christian Ditlev von Lüttichau.

Læs også