Førstehjælpskurser tæller i ESG-regnskabet

Som noget helt nyt er rådgivningsselskabet LandboNord nu gået i gang med at arrangere bevisgivende førstehjælpskurser til ansatte i landbruget.

Til februar begynder det første hold kursister. Her vil der være fokus på livreddende førstehjælp, men i høj grad også hvordan ulykkerne kan forebygges eller begrænses ved at have beredskabsplaner klar.

Når bedriftens ansatte uddannes i førstehjælp, tæller det med i bedriftens ESG-regnskab, fortæller rådgivningschef i LandboNord, Merete L. Andersen.

ESG, der kan oversættes til miljøforhold, socialt ansvar og virksomhedsledelse, er i stigende grad i fokus hos landmandens kreditgivere, m.m.

- Det er vigtigt, at man som leder tager ansvar for, at medarbejderne er klædt godt på til at håndtere uventede situationer på arbejdspladsen og hjælpe kollegaerne, hvis der skulle opstå en situation, hvor det er nødvendigt. At kunne førstehjælp er også en del af at skabe et godt arbejdsmiljø, hvilket også er i fokus i forhold til ESG, siger Merete L. Andersen.

Jordfordeling på plads i klimaprojekt

I Nørreådalen mellem Viborg og Randers har 208 hektar jord skiftet ejer. Målet er et klima-lavbundsprojekt, der skal sikre en CO2-reduktion svarende til 500 danskeres årlige klimaaftryk.

Det oplyser Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Med første jordfordeling i hus er næste skridt nu endnu en jordfordeling, der skal ændre områdets afvanding, inden realiseringen af projektet forventes at gå i gang i foråret 2023.

Derudover er der sat gang i en multifunktionel jordfordeling i området.

Pænt årsresultat i skovselskab

A/S Lindenborg Skovselskab ved Arden kommer ud med et årsresultat på 3,92 millioner kroner og et udbytte på 4 millioner kroner. Det er en vækst på 27 procent i resultatet siden regnskabet i 2020.

Regnskabet viser en samlet egenkapital på 12,2 millioner kroner og en afkastningsgrad på 24,81 procent.

Lindenborg Skovselskab A/S står for driften af skovene hørende under Lindenborg Gods A/S. Derudover drives der en entreprenørafdeling og en planteskole.

Firmaet er ledet af Henrik Thorlacius-Ussing.

Minus i kartoffelselskab

Det samlede resultat for firmaet »Knud Kristensen ApS. Kartofler Engros og Eksport« blev for regnskabsåret 2021 minus 5,82 millioner kroner.

Sammenlignet med resultatet for 2020 er det en nedgang på 253 procent.

I regnskabet ses det også, at den opgjorte egenkapital er 58,9 millioner kroner – mod 64,7 millioner kroner året inden.

Ledelsen betegner i årsrapporten resultatet som »utilfredsstillende«. Årsagen er spredningen af coronavirus, som har ramt afsætningen til især Nordafrika og Mellemøsten.

Firmaet er ledet af Jens Albæk Kristensen.

 

Nystarter får endnu et plus

Et nyt regnskab fra Rasmus Bie Landbrug ApS ved Horsens viser et udbytte på 125.000 kroner og et resultat på 183.774 kroner. Til sammenligning viste 2020-regskabet et plus på 278.010 kroner.

Selskabet blev startet i 2019 af Rasmus Storgaard Bie.

Læs også