Noter Agro Nord 09 Nord

Fuldfodervogn med vejesystem

På standen ved Midtfjord Agro vil man i år kunne opleve en Kuhn Profiline fuldfodervogn, 28.2, med Cowconnect vejesystem. Systemet kan man få lov til at prøve på standen ved hjælp af en tablet.

Foruden fuldfodervogn vil Midtfjord Agro også fremvise en Deutz Fahr 5115G GS-traktor med frontlæsser. Traktoren har 115 hestekræfter en moderne kabine og udstyr.

Mød Midtfjord Agro stand 512

 

Genetik på messen

Syv genetikfirmaer har i år stand på Agro Nord. To af dem, Key Genetics og BreednCare, stiller med afkomsgrupper.

Fra Key Genetics kommer en gruppe efter Crushtime, og fra BreednCare kommer en gruppe efter Builder P. Herudover stiller begge virksomheder, ligesom flere andre, med enkelte afkom, som skal afspejle virksomhedens genetik.

Key Genetics stiller med fem til seks dyr, BreednCare med otte dyr, VikingDanmark med otte til ti dyr, Dansk ABS med 10-11 dyr, Semex med otte dyr og World Wide Sires med seks dyr. Om AI Total i år stiller med dyr, var endnu ikke bestemt ved redaktionens afslutning.

Mød genetikfirmaerne i stalden

 

Ny sårhelende salve

Jorenku A/S, der sidste år kunne fejre 30-års jubilæum, har lanceret en ny effektiv sårhelende salve »Staldren Salve«.

- Vi har udviklet en ny desinficerende og udtørrende salve til hudreparation og sårheling, fortæller salgschef hos Jorenku A/S Jamil Al-Shiekhly.

Salven har tidligere især været brugt af hestefolk, men den nyudviklede udgave kan også anvendes til blandt andet kvæg.

- Vi har taget de gode desinficerende egenskaber fra vores velkendte produkt Staldren og lavet til en salve, forklarer Jamil Al-Shiekhly.

Med de gode egenskaber fra Staldren er salven, udover at være desinficerende og udtørrende, også ammoniakbindende og holder fluer væk. Alt sammen egenskaber som, ifølge producenten, er med til at forebygge bakterieinfektioner i sår og rifter.

Mød Jorenku stand 433

Læs også