Noter Syd uge 11-2022

 

Arla udbetaler 207 millioner euro til ejere

Arlas repræsentantskab har godkendt bestyrelsens forslag om at udbetale 1,62 eurocent pr. kg mælk i efterbetaling til andelshaverne, svarende til i alt 207 millioner euro inklusiv renter af individuel konsolidering.

I en kommentar til godkendelsen af forslaget udtaler formand Jan Toft Nørgaard:

- Som et andelsselskab er vi glade for at kunne støtte vores landmænd i disse tider, hvor de er udfordrede af prisstigninger og den generelle inflation, ved at tage udgangspunkt i vores nye konsolideringspolitik om at returnere en større del af årets resultat til landmændene og give os mulighed for at udvikle og fremtidssikre vores gårde.

Efterbetalingen udbetales til landmændene i marts.

 

EU godkender det metanreducerende foderadditiv Bovaer

EU-Kommissionen har godkendt, at foderadditivet Bovaer, der produceres af DSM, må sælges i EU-landene.

Efter optagelse af produktet i EU-registret er det første gang, et fodertilsætningsstof, der er godkendt i EU til metanreduktion, kan markedsføres. Dette markerer en væsentlig milepæl for DSM og for hele mejerisektoren. Det skriver DSM i en pressemeddelelse.

Enterisk metan fra malkekøer er ansvarlig for op til 60 procent af de globale drivhusgasemissioner fra mælkeproduktion. Foderadditivet Bovaer fra DSM reducerer konsekvent disse metanemissioner med omkring 30 procent.

EU-markedsgodkendelsen repræsenterer derfor et banebrydende skridt mod mere bæredygtig mælkeproduktion, der giver landmænd, mejeriselskaber og detailhandlere et pålideligt og sikkert produkt med dokumenteret effektivitet, som vil sænke mejeriernes CO2-fodaftryk væsentligt. Og i sidste ende giver det forbrugeren mulighed for at købe bæredygtige mejeriprodukter, fastslår DSM.

Læs også