Noter rubrik Syd uge 16

Regeringen vil skabe naturjobs

Som led i den grønne genstart af økonomien har regeringen afsat 30 millioner kroner til flere hænder, der skal styrke danskernes natur- og friluftstilbud. Aftalen forventes at give 60 nye jobs, lyder det i en pressemeddelelse.

De 30 millioner kroner betyder, at hver af Naturstyrelsens 16 lokale enheder rundt om i landet kan ansætte tre til fire nye medarbejdere i seks måneder hen over sommeren.

De nye folk skal primært hjælpe med at ordne friluftsfaciliteter såsom stier, bænke, madpakkehuse, bålhytter og shelters, og de vil også få opgaver som naturpleje og fremme af biodiversiteten.

Opgaverne vil afspejle, hvad der er behov for lokalt. Ud over renovering af faciliteter og naturpleje går en del af midlerne til at lave grønne tiltag på Naturstyrelsens bygninger og restaurering af fredede bygninger. Til disse opgaver vil man primært hyre håndværkere.

 

Landbrugsinfo samler viden om biodiversitet og naturforvaltning

Interessen blandt landmænd for at tilgodese naturen og biodiversiteten på og omkring bedriften er stigende. Men hvad er mulighederne – og hvad kan man gøre helt konkret? Svaret på det – og meget andet om biodiversitet og naturforvaltning – har Seges nu samlet på en temaside om emnet på Landbrugsinfo.dk.

På siden finder man blandt andet små videoer med landmænd, der fortæller, hvad og hvordan de har tilgodeset naturen omkring bedriften. Her er også et samlet overblik over lovgivning på området, fakta-ark om naturtiltag på bedriften, information om hvad man kan få ud af et Naturtjek på bedriften – og meget mere.

 

Netværk skal udvikle koncept for skovgrise

Forskere, udviklere og praktikere går sammen i et nyt netværk, der vil udvikle produktionssystemer med klimavenlige grise i skoven. Det oplyser Landbrugsstyrelsen.

I fællesskab vil forskerne og førende producenter af frilandsgrise undersøge, hvordan et skovlandbrug virker bedst. Hvor mange træer skal der være i forhold til antallet af grise, hvilke træsorter og hvordan skal træerne være placeret? Skal grisene gå inde mellem træerne eller skal træerne hellere omkranse dem? Det oplyser Landbrugsstyrelsen.

Her oplyses det endvidere, at netværket samtidig vil undersøge, om skovlandbrug kan øge biodiversitet og give et mere variereret miljø for fugle og insekter.

Læs også