Syd-noter - uge 17, side 30

Mollerup Mølle får rekordomsætning

Den familiedrevne Mollerup Mølle A/S har aldrig tidligere haft en så stor omsætning som i det seneste regnskabsår.

Omsætningen steg med 15 procent fra 1,27 milliarder kroner til 1,46 milliarder kroner. Overskuddet før skat kunne dog ikke følge med omsætningen, da det faldt med 2,2 millioner kroner fra 11 millioner kroner til 8,8 millioner kroner.

- Omsætningen har været tilfredsstillende med pil op, mens resultatet før skat er tilfredsstillende med en lille pil nedad, siger Søren Rathcke, formand for bestyrelsen i Mollerup Mølle i en pressemeddelelse.

Når Mollerup Mølles omsætning er steget til ny rekordhøjde, skyldes det en kombination af prisstigninger og øget volumen i afsætningen.

- Vi har især øget vores salg af gødning, plantebeskyttelse og såsæd, mens vi på foder er vokset marginalt, siger Søren Rathcke og peger på, at væksten fortrinsvis er sket i de geografiske områder, hvor Mollerup Mølle hidtil har været til stede.

Grøn frontløber får stor investor

Bagger-Sørensen Equity A/S investerer større millionbeløb i Lyras A/S, som netop har vundet prisen EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Social Entrepreneurship – Future Impact.

Lyras har udviklet en energisparende teknologi, som har udviklet en banebrydende teknologi, der inaktiverer mikroorganismer i mælk og andre uigennemsigtige væsker ved hjælp af UV-lys.

Samtidig med investeringen bliver CEO i Bagger-Sørensen Equity A/S og tidligere CEO i Fertin Pharma A/S Søren Birn en del af Lyras’ bestyrelse. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Vi vil gøre en reel forskel for verdens klima. Det kan vi kun gøre ved at vækste globalt. Med aftalen her konsoliderer vi bestyrelsen med yderligere stærke kompetencer i forhold til den rejse, vi er på, siger Rasmus Mortensen, CEO i Lyras. 

 

Vækstfonden introducerer grønne retningslinjer

Når landbrugere skal låne penge i Vækstfonden, vil der fremover være en række grønne retningslinjer, som de skal forholde sig til. Det oplyser Vækstfonden i en pressemeddelelse.

Dansk landbrug står i disse år overfor at skulle gennemføre en vigtig grøn transformation, og det skal de nye retningslinjer fra Vækstfonden være med til at understøtte.

- Statens finansieringsfond har i mere end 10 år arbejdet med at sikre risikovillig kapital til at udvikle og innovere dansk fødevareproduktion. Nu introducerer fonden grønne retningslinjer, der bliver implementeret på tværs af Vækstfondens låneprodukter til landbruget. Retningslinjerne kommer i forlængelse af den udvikling, vi allerede ser i landbruget, fortæller Lene Gade Hovmøller, landbrugsdirektør i Vækstfonden.

10.000 danskere slipper haven fri

Stadig flere haveejere vælger at give vores pressede natur en hjælpende hånd. Mere end 10.000 private haver er nu tilmeldt projektet »Slip haven fri«, hvor målet er at gøre haverne mere naturvenlige til gavn for sommerfugle, vilde bier, fugle og mange andre arter. Det skriver Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

- Der er en akut mangel på plads til naturen i Danmark, så det er fantastisk, at stadig flere danskere vælger at bruge en del af deres have til at hjælpe naturen. Det gør en stor forskel, hvis man dropper en lille del af den klassiske trimmede græsplæne til fordel for naturvenlige planter og andre elementer, som får haven til at summe af mere liv. Hver kvadratmeter tæller, hvis vi skal komme sommerfuglene og de andre trængte dyr til undsætning, siger Therese Nissen, naturpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

 

Læs også