bannerPos

Bayer indgår forlig om glyphosat

Bayer har netop indgået et forlig, der også vil kunne afklare fremtidige søgsmål med påstand om, at glyphosat, som blandt andet indgår i det velkendte Roundup, er kræftfremkaldende.
25-06-2020 21:00

I forbindelse med købet af Monsanto sidste år erhvervede den tyske kemikoncern Bayer også søgsmål fra 120.000 personer, der havde lagt sag an ved amerikanske domstole med påstand om, at de havde fået kræft fra brugen af glyphosatholdige ukrudtsmidler.

Det er ifølge TV2 nu lykkedes Bayer at indgå forlig med 90.000 af de sagsøgende personer, som tilsammen skal betales med mellem 66 og 72 milliarder danske kroner.  

I den bunke af sager, der er indgået forlig om, var 95 procent af sagerne berammet til at komme for en domstol i USA, oplyser TV2. Det inkluderer alle sagerne i et større kompleks, der går på tværs af flere delstaters domstole. Samtidig inkluderer det en prøvesag, der skulle for en domstol i Californien.

- Aftalen indfører desuden en mekanisme til at afklare eventuelt fremtidige krav, skriver Bayer i en meddelelse på sin hjemmeside.

Bayer har afvist, at glyphosat skulle være kræftfremkaldende. I Danmark har der tidligere været et politisk krav fra flere partier, at glyphosat skulle forbydes.

Flere uafhængige forskere har imidlertid påvist, at der ikke er sammenhæng mellem kræft og de doser af glyphosat, som mennesker er blevet udsat for.

jpj

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next