bannerPos

Bayer indgår forlig om glyphosat

Bayer har netop indgået et forlig, der også vil kunne afklare fremtidige søgsmål med påstand om, at glyphosat, som blandt andet indgår i det velkendte Roundup, er kræftfremkaldende.
25-06-2020 21:00

I forbindelse med købet af Monsanto sidste år erhvervede den tyske kemikoncern Bayer også søgsmål fra 120.000 personer, der havde lagt sag an ved amerikanske domstole med påstand om, at de havde fået kræft fra brugen af glyphosatholdige ukrudtsmidler.

Det er ifølge TV2 nu lykkedes Bayer at indgå forlig med 90.000 af de sagsøgende personer, som tilsammen skal betales med mellem 66 og 72 milliarder danske kroner.  

I den bunke af sager, der er indgået forlig om, var 95 procent af sagerne berammet til at komme for en domstol i USA, oplyser TV2. Det inkluderer alle sagerne i et større kompleks, der går på tværs af flere delstaters domstole. Samtidig inkluderer det en prøvesag, der skulle for en domstol i Californien.

- Aftalen indfører desuden en mekanisme til at afklare eventuelt fremtidige krav, skriver Bayer i en meddelelse på sin hjemmeside.

Bayer har afvist, at glyphosat skulle være kræftfremkaldende. I Danmark har der tidligere været et politisk krav fra flere partier, at glyphosat skulle forbydes.

Flere uafhængige forskere har imidlertid påvist, at der ikke er sammenhæng mellem kræft og de doser af glyphosat, som mennesker er blevet udsat for.

jpj

Anden etape af massescreening bliver nu sat i gang

Sidste år blev den første del af en massescreening af grundvandet gennemført. Nu kommer den næste del, hvor grundvandet skal undersøges for cirka 100 pesticider og nedbrydningsprodukter.

Danish Crown møder kritik af klimakampagne

Forbrugerrådet Tænk og tænketanken Concito er gået Danish Crowns store reklamekampagne om det klimavenlige svinekød efter i sømmene og finder den vildledende.

Tyskland bygger hegn til Polen efter tre nye ASF-tilfælde

Brandenburg bygger et hegn ved grænsen til Polen for at afværge ASF-smittefare.

Høj aktivitet - men lave minkpriser

Årets sidste minkauktion er i fuld gang hos Kopenhagen Fur, og selv om priserne er på et lavt niveau, er der glæde over aktiviteten hos bestyrelsesformand Tage Pedersen.

Danva svarer igen på spildevandskritik: - Gammeldags tænkning

Kritikken af, at spildevand fra rensningsanlæg og overløb påvirker fjordene med store mængder organisk stof, er forfejlet, mener Danva, der er interesseorganisation for de danske drikkevands- og spildevandsselskaber.

- Vi har været naive og gået glip af rigtig mange penge

Knap 1.000 leverandører af biogas har samlet sig i en ny, landsdækkende forening. Dermed får leverandørerne et mere ligeværdigt forhold til de store energiselskaber, som de forhandler kontrakter med, mener foreningens formand Erling Christensen.
Side 1 af 1929 (38577 artikler)Prev1234567192719281929Next