bannerPos

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Der bliver nok at se på for de forventeligt mange besøgende på næste års NutriFair, der finder sted den 15. og 16. januar i 2020. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
21-10-2019 09:20
Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Arrangørerne bag NutriFair har nu åbnet for tilmelding til næste års messe i Fredericia, oplyser de. 
Og der er god grund til at tage til messen, lyder det. For arrangørerne udvider fokusområdet. 
- Til januar har vi igen bioenergi i Scenehallen (Hal D), og vi har udvidet med et nyt jagtområde, der tilfører faglig inspiration til fritidsinteressen, hedder det i en meddelelse.

Bioenergi
Bioenergi er i kraftig udvikling. Selve biogasdelen er ikke ny, men teknikken bag bioenergi udvikles hurtigt med nye tiltag og virksomheder på markedet hvert år.

- Derudover er bioenergi et område, der er svært at følge med i, hvis man ikke ved, hvor man skal lede.Vi samler det hele på ét sted, så du kan dykke ned i alt det interessante ved bioenergi.

Jagt
Det nye jagtområde kommer til at omfatte en række udvalgte udstillere med speciale i jagt, og du kan blandt andet besøge en cafe, hygge dig og opleve en lang række nye og spændende jagtprodukter. 

Jagtområdet på NutriFair 2020 vil i høj grad afspejle fagligheden bag jagt. For eksempel kan man blive inspireret, hvis man ønsker at leje sin jord ud til jagt – hvad er lovmæssigt og investeringsmæssigt klogt? Udover at dykke ned i jagt som forretning, kan du gå på opdagelse i resten af området, hvor du kan købe det nyeste grej og udstyr til jagt.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.
Side 1 af 1849 (36973 artikler)Prev1234567184718481849Next