Nyt jysk-fynsk samarbejde om økologi

Axel Månsson i Brande har hér fra januar 2021 indgået et strategisk samarbejde med Skiftekær Økologi APS (SKØK) på Tåsinge ved Svendborg.

Axel Månsson ser mange fordele i det nye samarbejde med Skiftekær Økologi. Arkivfoto
Axel Månsson ser mange fordele i det nye samarbejde med Skiftekær Økologi. Arkivfoto

-  Skiftekær Økologi har udviklet produktionen og afsætningen af en lang række økologiske kvalitetsgrøntsager, der både supplerer og passer godt ind i vort nuværende sortiment. Vi har længe haft et godt øje til Skiftekær Økologi, ligesom vi har haft et godt - men uforpligtende - samarbejde med Marie og Peter. Nu bliver det formaliseret i et samarbejde, der både vil give os inspiration og mulighed for at udbyde et endnu bredere sortiment af økologiske grøntsager - helt i tråd med vort ønske om at tilbyde forbrugerne en større mangfoldighed af sunde økologiske grøntsager, siger Axel Månsson, og fortsætter:

- Vi vil drage nytte af det milde klima på Tåsinge til dyrkning af særligt varmekrævende grøntsagsarter, mens dyrkningen af række andre grøntsager med fordel kan ske i Brande, hvor vi måske har en bedre balance i produktionen af økologiske æg, nyttiggørelse af husdyrgødningen i biogasanlægget og udnyttelse af næringsstofferne i vores økologiske grøntsagsproduktion.

 

Overtager alle anparter

Peter Bay Knudsen fortsætter som direktør med ansvar for SKØKs produktion af en lang række økologiske grøntsager på Tåsinge i sæson 2021. Pakningen af løg og andre grøntsager vil efterhånden blive overflyttet til Brande. Det er planlagt, at Axel Månsson over tid vil overtage alle anparter i Skiftekær Økologi.

Vi ser frem til det nye samarbejde, og er overbeviste om, at det er det rigtige for os - og ikke mindst vore kunder og samarbejdspartnere - fordi det giver gode muligheder for at videreføre og videreudvikle SKØKs produktion af økologiske grøntsager.

Axel Månssons virksomheder er hjemmehørende i Brande. Jordbruget producerer en mangfoldighed af økologiske grøntsager, ligesom bedriftens økologiske høns bidrager med en betydelig produktion af æg. Et biogasgårdanlæg producerer opgraderet gas til naturgasnettet, samt afgasset biomasse, der udnyttes i grøntsagsproduktionen. Balance og bæredygtighed i produktionen - kombineret med et stærkt produktprogram, høj kvalitet og kundeorientering er hjørnesten i virksomheden.

jba

Læs også

Ny rapport: Produktudvikling skal sikre fortsat økologisk vækst
Undersøgelse: Økologi er danskernes bæredygtige fødevarevalg
Kritiserer regeringens fokus på både økologi og klima
Økologisk Landsforening: - Høj øko-import er ikke bekymrende
Økologerne er gode til at følge reglerne
Økologer fokuserede på eget protein