Kommune-jorde skal være økologiske

Hvis man vil forpagte jord, der er ejet af Holbæk Kommune for at bruge det til dyrkning, skal det foregå økologisk i fremtiden.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. I forvejen har Holbæk Kommune krav om at kommunale jorde til forpagning skal dyrkes pesticidfrit, men nu tager kommunen altså et skridt videre. De første kontrakter er i skrivende stund ved at blive genforhandlet, og alle de omfattede landmænd har taget godt imod tiltaget. Med udgangen af 2025 vil alle kommunens kontrakter være genforhandlet.

Karen Thestrup, der er formand for kommunens nye udvalg for Klima, Miljø og Natur, er meget tilfreds med at Holbæk Kommune nu tager det fulde skridt i omlægning til økologi.

- Jeg ser økologi som en helt afgørende del af løsningen på biodiversitetskrisen. Samtidig er det også for at sikre vores grundvand at brugen af pesticider må ophøre. Det er ikke kun planter og dyr, det her tiltag kommer til gode. Det er os alle sammen, der får glæde af det. Derfor er jeg rigtig glad for, at dette skridt bliver godt modtaget blandt de landmænd, vi samarbejder med, siger hun.

I løbet af 2022 vil kommunens køkkener også øge andelen af økologiske råvarer.

Læs også