Frem med de unge øko-talenter

Kender du en landbrugselev, der brænder ekstra meget økologien? Så er der nu mulighed for at indstille ham eller hende til titlen som årets Øko-elev.

Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer kårer på deres årsmøde den 22. oktober 2020 årets Øko-elev 2020. Derfor opfordres landbrugsskoler, praktikværter og elever til at byde ind med mulige kandidater til titlen. 

En konkurrence for alle med særlig interesse for økologi

Alle landbrugsskoleelever kan indstilles til prisen uanset om de ved indstillingstidspunktet er i praktik eller på skoleophold, ligesom alle uanset hvor langt de er i deres uddannelsesforløb kan komme i betragtning til prisen.   

I bedømmelsen af kandidaterne lægger dommerkomiteen bl.a. vægt på de unges interesse for den økologiske driftsform, deres faglige og praktiske evner samt mod til at udfordre vanetænkningen, når det gælder om at forbedre det økologiske håndværk.   

Derfor årets øko-elev

Årets Øko-elev blev lanceret i 2019 og Økologisektionen ønsker at fortsatte fejringen af landbrugselever, der arbejder særlig seriøst for at blive dygtige økologiske håndværkere. 
- Vækst og udvikling af økologien afhænger først og fremmest af, at vi har nogle knalddygtige økologiske primærproducenter. Derfor vil vi rigtig gerne motivere de unge til at dykke ned i den økologiske produktionsforms mange spændende facetter og blive dygtige økologiske håndværkere, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer og fortsætter.

- Jeg vil rigtig gerne unde de unge, der har valgt vores erhverv at blive dygtige til at mestre kunsten at få både produktion, natur og biodiversitet til at fungere som en helhed – det er en super spændende verden at sikke næsen ned i og blive klogere på. Det giver bare så meget mening, siger Hans Erik Jørgensen.   

Bred dommerkomité

Til at finde frem til hvem der skal løbe med titlen som årets Øko-elev 2020 er sammensat en bred dommerkomité, der blandt andre tæller formanden for Økologisektionens bestyrelse, sektorchefen for L&F Økologi, chefen for SEGES Økologi Innovation, et medlem af Landboungdoms landsledelse, repræsentanter for to landbrugsskoler samt en repræsentant for Økologisk Landsforening. 

Præmier

Nykredit og Rema 1000 sponserer præmierne til 1 og 2. pladsen samt til årets bobler. 1. præmien er på 5.000 kr.; 2. præmie på 2.500 kr. Med alle tre priser følger desuden ét års abonnement på fagbladet ”Økologi – Inspiration til jordbruget”.

Indstilling

Indstillingen foretages af enten elevens undervisere, praktikvært eller eleven selv og ledsages af en udtalelse fra de to øvrige parter. Indstillingen kan formuleres enten på skrift (maksimalt 1 A4-side), lyd eller et videoklip. 

Indstillingen sendes senest 25. september 2020 til Hanne Børsch via email: hab@lf.dk

 

Læs også