bannerPos

L&F roser regeringens øko-tiltag

Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen under Landbrug & Fødevarer, roser det politiske økologi-initiativ fra regeringen og Dansk Folkeparti.

Henning K. Andersen

05-04-2019 09:05
Landbrug & Fødevarers Økologisektion roser regeringen og Dansk Folkeparti for at have fundet de 180 millioner kroner, der skal sikre, at ordningen for økologisk arealtilskud kan fastholdes med uændret tilskudsniveau i 2020.

Hos Landbrug & Fødevarers Økologisektion er der stor glæde over, at regeringen og Dansk Folkeparti nu har fundet de 180 millioner kroner, der skal sikre, at ordningen for økologisk arealtilskud kan fastholdes med uændret tilskudsniveau i 2020.

- Selvom udviklingen i økologien først og fremmest er drevet af forbrugernes efterspørgsel, er det vigtigt, at man som økolog også fortsat kan opnå et tilskud, der modsvarer de forpligtelser, man påtager sig overfor samfundet i forhold til lavere kvælstofforbrug og fravær af plantebeskyttelsesmidler, siger Hans Erik Jørgensen, der er formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion.


Mange vil lægge om
De seneste fire år har der været rift om tilskud til at omlægge fra konventionelt til økologisk landbrug. Regeringen og Dansk Folkeparti har derfor fundet 180 mio. kr. ekstra til ordningen for økologisk arealtilskud, så der i 2020 vil være i alt 317 millioner kroner. Det sikrer blandt andet finansiering til omlægning af 32.660 hektar. Med de ekstra midler kan Danmarks samlede økologiske areal formentlig nå over 300.000 hektar i 2020. 

- For nye landmænd, der lægger om til økologi i 2020, betyder det rigtig meget for budgettet, at der fortsat er et tilskud. Det handler jo ikke kun om omlægningstilskuddet, men også, at satsen for det løbende tilskud er fastholdt på 870 kroner, siger Hans Erik Jørgensen.

Flere og flere landmænd ønsker at drive økologisk landbrug. Alene fra 2017 til 2018 fik de økologiske landmænd 325 nye kollegaer, og dermed er antallet af økologiske landmænd, der producerer fødevarer og foder med det røde Ø-mærke, oppe på næsten 4.000:


- I Landbrug & Fødevarers Økologisektion er vi også utrolig glade for, at tillægget for lavere kvælstofforbrug er opretholdt. Det har stor betydning for, at der kommer mere økologisk areal på Sjælland og på Fyn, hvor der ikke er så meget husdyrgødning til rådighed. Her er de ekstra 500 kr., man får pr. ha måske lige dét, der gør, at økonomien kan hænge sammen, siger Hans Erik Jørgensen og fortsætter:


- For de eksisterende økologer, der skal have gentegnet deres femårige tilsagn i 2020, er det helt afgørende, at ordningen kan fortsætte på det nuværende tilskudsniveau med 870 kr. pr ha.  Ikke mindst oven på det svære tørkeår i 2018, som har været en stor økonomisk udfordring mange steder, betyder det rigtig meget, at satserne er opretholdt.


De ekstra midler til puljen er annullerede midler fra tilskudsordninger på miljøteknologi og annullerede midler fra økologisk arealtilskud. Der vil desuden komme to ekstra ordninger i 2020, hvor landmænd kan søge om tilskud til miljø- og klimavenlige grise- eller kvægstalde. De ordninger lægger Landbrug & Fødevarer også stor vægt på, da de vil stimulere nødvendige ny-investeringer i både kvæg- og grisesektoren.
 

Nord-West noteringen falder

Nord-West noteringen falder i dag med 4 euro til 60,00 €.

Som en 3-trins raket: Sæt fart på økonomien

Vil man videreudvikle sin bedrift, er det vigtigt at kende såvel ens økonomi som de rigtige nøgletal. Og så har elementer som skatteregnskab, årsrapport og fraktilanalyse med benchmark stod betydning.

Nu kan man efterisolere på en eftermiddag

Energioptimering topper danskernes ønsker for boligen, og nu kan et nyt isoleringsprodukt opfylde ønsket nemt og endda kradsefrit.

Tolv meter ballevogn

Metsjö lancerer en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring.

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Chaufførlærlinge er vigtige for SPF-Danmark

Når SPF-Danmark A/S tager nye chaufførlærlinge ind, er det som oftest unge mennesker med en landbrugsmæssig baggrund.

Rolig uge i majs, kartofler og sukkerroer

Der er kun registreret få angreb af skadegørere i majs, kartofler og sukkerroer i planteavlskonsulenternes registreringsnet i ugens løb.

Nemt at se græsukrudt i vintersæden lige nu

Det er nu, du skal kigge efter græsukrudt, for det er nemt at spotte i den uhøstede vintersæd, lyder det fra Seges.
Side 1 af 1587 (31737 artikler)Prev1234567158515861587Next