bannerPos

Økologien blomstrer med Køkkenprisen 2020

Køkkenprisen uddeles til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt indenfor arbejdet med økologiske råvarer.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
19-05-2020 08:59

De Økologiske Køkkenroser skriftede i år navn til kØkkenprisen. Ændringen er en del af markeringen af at det danske Ø-mærke har været på markedet i 30 år. Derfor er der nu skruet ekstra op for ambitionerne og kriterierne, så prisen følger med tiden og fortsat kan være med til at højne kvaliteten ude i køkkenerne.

Inspiration for andre

De nominerede kandidater til kØkkenprisen er først og fremmest udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil, der kan være til inspiration for andre køkkener. Og så er der tale om køkkener, der har et ekstraordinært fokus på at lave god og velsmagende mad, hvor der er fokus på sæsonens økologiske råvarer.
 
På trods af den ekstraordinære Covid-19 situation, har antallet af indstillinger været højt. De mange indstillinger og deres høje ambitionsniveau vidner om, at den økologiske grønne dagsorden er kommet for at blive og at, der er stor stolthed forbundet med at bidrage til prisen og den ære der følger ved at blive nomineret til prisen.

Det høje niveau har gjort juryens udvælgelsesproces sværere, fordi der har været så mange kvalificerede kandidater på tværs af hele Danmark. I år skal juryen blandt andet besøge et botilbud i København, et hospital i Randers og en Højskole i Hørve.

- Det har været en utrolig spændende og svær udvælgelsesproces. Kreativiteten og opfindsomheden, der har gennemsyret årets indstillinger, har været helt i særklasse og det bliver noget af en opgave at finde den endelige vinder. Jeg og resten af juryen glæder os til at komme ud og se de gode initiativer udført i praksis og møde ildsjælene bag, på deres egen hjemmebane i køkkenerne, siger Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for kØkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer.
 

De nominerede er:

Daginstitutionen Lunas Ark, Greve
 
Botilbuddet Rentemestervej, Center Campo, København NV
 
Vallekilde Højskole, Hørve
 
Regions Hospitalet Randers, Randers
 
Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.
 
Juryen besøger de nominerede køkkener i juni og juli, hvorefter vinderen vil blive præsenteret på den store branchedag »Fødevaredagen«, der afholdes 29. september på Hindsgavl Slot på Fyn.

LDM tager retslige skridt i strid om Arla-vedtægter

- Vi har åbenbart at gøre med nogen, som er lidt ligeglade med, hvad der står i vedtægterne, siger formanden for LDM, som nu tager retslige skridt for at få Arla til at udlevere informationer om baggrunden for de tillæg i prisafregningerne til andelshaverne, som bestyrelsen har vedtaget.

Gode råd til vinterpasning i kalvestalden

Mere tørstof, mere mælk, rigeligt med vand og tørt halm er nogle af elementerne, der skal sikre kalvenes trivsel i de kolde måneder.

Resultaterne er landet

Hvordan kan vi være en stærk fødevarenation og samtidig passe på naturen omkring os? Det satte 30 ambitiøse landmænd samt miljøminister Lea Wermelin (S) sig sammen om i efteråret. Og nu kan alle læse de i alt ni bud, som de kom frem til.

- Det bliver en svær, næsten umulig opgave

Rasmus Prehn (A) besøgte lørdag sit første kvægbrug i sit hverv som fødevareminister. Charlotte og Søren Vejen tog imod og fortalte om deres hverdag, udfordringer og ønsker for fremtiden.

Danmark haler ind på tysk svineeksport

Den danske eksport af svinekød ud af EU er gået frem med 19 procent i de første ni måneder af 2020 sammenlignet med samme periode i 2019.

Udsat Agromek forhindrer ikke »Stars«

På grund af en række forespørgsler stiller Agromek alligevel skarpt på agroindustriens nyheder i deres »Stars«-program. Til trods for at selve messen er udsat.

Danske forskere udvikler prisbillig optisk sensor til ammoniak-detektion

Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har i samarbejde med DTU udviklet en sensor, der kan bane vejen for et bærbart, pålideligt og frem for alt billigt system til detektion af ammoniak og andre gasarter i landbruget.

Har gradueret i 30 år

Hos Bogballe er man klar til at honorere kravene i præcisionslandbrug. Det giver dog ikke mening at graduere ned i meget små parceller, mener Michael Lond fra den danske gødningssprederproducent.
Side 1 af 1987 (39724 artikler)Prev1234567198519861987Next