Skattefrit gavekort til medarbejdere

I år kan medarbejdere uden beskatning modtage op til 1.200 kroner til oplevelser. Reglerne er indført for at støtte oplevelsesøkonomien her i corona-tiden.

I 2021 er der mulighed for, at man kan give medarbejderne et gavekort på op til 1.200 kroner – uden medarbejderen skal beskattes.

Reglerne er indført for at støtte oplevelsesøkonomien, så det er en betingelse, at gavekortet skal bruges til oplevelser så som hotelydelser, restaurantydelser eller forlystelser.

Hotelydelser omfatter for eksempel hoteller, vandrerhjem, moteller, campingpladser, sommerhuse, feriecentre og lignende. Restaurantydelser omfatter restauranter, fastfoodrestauranter, cafeer, pølseboder og lignende.

Desuden er takeaway også omfattet så længe for eksempel restaurantens hovedformål er at servere for siddende gæster. Inden for forlystelser gælder det forlystelsesparker, museer, teatre, revyer, cirkus, festivaler, koncerthuse, zoologiske haver, kulturhuse, spillesteder, multiarenaer, biografer, sportsarrangementer og lignende.

Sidestillet med kontanter

Derudover er der en række øvrige betingelser. Gavekortet kan for eksempel kun gives til medarbejdere, der er ansat hos giveren. Det skal her bemærkes, at der ikke kan indgås en aftale om at medarbejderen går på restaurant og lægger ud, hvorefter arbejdsgiver refunderer beløb op til 1.200 kroner. Det vil ikke være omfattet af skattefriheden.

Hvis der gives et eller flere gavekort til den enkelte medarbejder, og den samlede værdi overstiger 1.200 kroner, skal hele beløbet beskattes, og gavekortet må ikke kunne ombyttes til andre formål eller til kontanter.

Hvis der tildeles et gavekort, som ikke opfylder betingelserne, vil det som normalt blive sidestillet med kontanter og dermed være skattepligtigt for medarbejderen. Arbejdsgiver har samtidig pligt til at tilbageholde A-skat og AM-bidrag af værdien, og indberette dette til eIndkomst.

Læs også