Nyt - men lavere - minus hos fjerkræslagteri

HKScan Denmark - det tidligere Rose Poultry - kom ud af det første halve år af 2018 med et minus på 14,6 millioner kroner. Det er en forbedring på næsten 30 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2017.

Der er fortsat enorm konkurrence på kyllingemarkedet, og det kan man man mærke hos fjerkræslagteriet HKScan Denmark, der tidligere har været kendt som Rose Poultry i Vinderup i Nordvestjylland. S

åledes må selskabet bag notere sig et minus på 14,6 millioner kroner for det første halve år af 2018. Det er dog en fremgang på 29,4 millioner i forhold til samme periode sidste år, skriver Dagbladet Holstebro-Struer. 

Selskabet har igangsat en økonomisk plan, der skal konsolidere selskabet, men effekterne af den er ikke slået helt igennem nu, oplyser koncernen i halvårsregnskabet.

- Vi er i den tidlige fase af processen med vores strategiske transformation og turnaround. Det kræver en stærk ledelse lige så vel som engagement og indspark fra hele HKScan-holdet. Vi vil samarbejde med vores personale for at finde de bedste måder, vi kan forbedre vores konkurrenceevne og rentabilitet og derigennem sikre vores position som en solid og bæredygtig arbejdsgiver i fremtiden, skriver koncerndirektør Jari Latvanen i en kommentar til regnskabet.

Selskabet har øget effektiviteten, og har samtidig skåret ned på både de administrative omkostninger og medarbejderstaben. Omsætningen for de første seks måneder af 2018 var på 553,1 millioner mod 551,6 millioner kroner i første halvdel 2017.
 

Læs også