Overskud på 623 millioner i Dansk Vækstkapital

2017 var et godt år for fondene i Dansk Vækstkapitals portefølje og deres underliggende selskaber. En bred fremgang og markante exitter bringer årets resultat for Dansk Vækstkapital op på 623 mio. kr. Dermed er det akkumulerede overskud i fonden på 945 mio. kr. siden etableringen i 2011.

Dansk Vækstkapital har i dag offentliggjort sin årsrapport for 2017 og kan for fjerde år i træk vise et positivt resultat.

- Det er glædeligt at se, at Dansk Vækstkapital fortsætter op ad en positiv værdikurve og når et overskud på 623 mio. kr. i 2017. Det er resultat af både en fortsat bred værditilvækst i porteføljerne og af enkeltselskaber, der har haft en betydelig værdiudvikling, herunder bl.a. designvirksomheden Muuto og it-selskabet NetCompany. Dermed nærmer det akkumulerede resultat for Dansk Vækstkapital siden 2011 sig 1 milliard kroner, siger Lars Nørby Johansen, formand for Dansk Vækstkapital.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen var tilbage i 2011 med til at forhandle aftalen om Dansk Vækstkapital på plads med pensionsselskaberne, og han glæder sig over det stærke årsresultat.

- Dansk Vækstkapital er en solid konstruktion, der medvirker til at styrke vækstvirksomhedernes adgang til kapital fra danske pensionsselskaber. Jeg var i sin tid med til at forhandle aftalen om Dansk Vækstkapital på plads, og det er derfor en helt særlig glæde for mig at kunne konstatere, at fonden nu ikke bare leverer gode resultater, men også bedre resultater, end de fleste havde regnet med. Fonden er i dag til stor gavn både for vækstvirksomhederne og de danske pensionskunder, siger Brian Mikkelsen, erhvervsminister.

Da investeringsperioden for Dansk Vækstkapital endte ved udgangen af 2016, er der ikke givet yderligere investeringstilsagn i året, der gået. Til gengæld er investeringsaktiviteten fortsat høj i de underliggende 16 fonde, der i 2017 investerede i 25 virksomheder. Dermed er der samlet givet 201 investeringstilsagn til virksomheder siden 2011.

- De senest tilkomne fonde er fortsat undervejs med deres investeringer, og nye, spændende selskaber vil således også i det kommende år blive del af porteføljerne. Samtidig ser vi nu i de tidlige fonde, at ændringen fra urealiserede til realiserede resultater er begyndt, og vi har allerede set de første positive exitter. Det ser jeg frem til at følge fremad, siger Lars Nørby Johansen.

Læs også